Foto: Publicitātes foto
Pēc 21. augustā Dzintaru koncertzālē izskanējušā "Līvu" un "Līvu skarto" koncerta "Nezāles neiznīkst!" ir savākta lielākā daļa līdzekļu, kas nepieciešami "Līvu" ilggadējā dalībnieka Jāņa Groduma piemiņas vietas izveidei Liepājā, informē "Mārtiņa Freimaņa fonds".

Paredzēts, ka piemiņas vietas galvenais objekts būs simbolisks "roka ministra" (tā Grodumu dēvēja gan draugi, gan prese) krēsls, ko ar Groduma dzīvesbiedres Elitas Patmalnieces līdzdalību veido Liepājas metālmākslinieks Reinis Kuncītis. Šobrīd piemineklis ir skiču izstrādes stadijā, taču jau nākamgad ir paredzēta piemiņas vietas atklāšana.

Pārdotās biļetes "roka ministra" krēsla izveidei pēc koncerta izmaksu segšanas ienesušas 9 922 latu, taču vēl 464,41 latus ziedojuši koncerta apmeklētāji, kā arī 1 264 lati ieskaitīti Groduma ziedojumu kontā. "Mārtiņa Freimaņa fonds" informē, ka kopumā no piemiņas vietas izveidei nepieciešamajiem 13 700 latiem šobrīd savākti jau 11 651.

Vēl nepieciešami 2 049 lati, kādēļ "Līvu" un Groduma cienītāji tiek aicināti saziedot atlikušo summu. To iespējams darīt vairākos veidos:

  • Ziedojot Groduma piemiņas vietas izveidei uz Swedbankā atvērto ziedojumu kontu LV38HABA0551037026852
  • Izmantojot Mārtiņa Freimaņa ziedojumu kontu, norādot ziedojuma mērķi – "Groduma piemiņas vietas izveidei"
  • Iegādājoties CD izlasi "Nezāles neiznīkst", jo izpildītāja atlīdzība no šiem ienākumiem tiek novirzīta Jāņa Groduma piemiņas vietas izveidei (MP3 formātā to var iegādāties šeit).

Jau ziņots, ka koncertā "Nezāles neiznīkst!" līdzās visu paaudžu "Līviem" Dzintaros uzstājās arī "Līvu skartie" – grupas draugi, līdzgaitnieki, cienītāji un sekotāji – "Liepājas brāļi", "Credo" ar "Liepājas Sudraba vilņu kori", Olga Rajecka, Aija Andrejeva un Alex, Ivo Fomins, "Melo M", Harijs Zariņš ar grupu "Colt", "Relicseed", "Laime pilnīga", Jānis Buķelis, kā arī "Līvu" gara tiešie mantinieki Elviss Grodums un Fēlikss Ķiģelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!