Foto: Kaspars Balamovskis
Kā ik gadu, arī šovasar Senās mūzikas festivāla programmā tiks veidots īpašs uzvedums mazajiem skatītājiem – "Varde par princesi". Koncertuzvedums tiks izrādīts Rundāles pils Baltajā zālē 9. jūlijā plkst. 13.00, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no VSIA "Latvijas koncerti".

Aizrautīgo stāstu, kas norisināsies purvā, izstāstīs operas solisti, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un stāstniece Karina Bērziņa franču komponista Žana Filipa Ramo dzirkstošās mūzikas pavadījumā.

"Šogad stāsts, kā varētu domāt, nerisināsies karaļa pilī, bet gan purvā. Jo tieši tur pavisam nejauši nokļūs kas ļoti svarīgs un kādai princesei piederošs. Pateicoties mīklainajam atradumam purvā, ne viens vien gribēs būt par princesi, pat varde. Bet īstā princese ir tikai viena, kaut arī ar viņas parādīšanos purvā saistīts kāds noslēpums," tā uzveduma stāstu ieskicē producente Karina Bērziņa.

Kas notika purvā, mūzikā izstāstīs senās mūzikas atskaņotāji vijolnieces Lāsmas Melderes-Šestakovas vadībā. Skanēs baroka vijoles, blokflautas, klavesīns un kontrabass. Lomās iejutīsies solisti – Evija Martinsone, Ilona Bagele, Mihails Čuļpajevs, Krišjānis Norvelis; dejotāji Egija Abaroviča, Reinis Rešetins, kā arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi.

No plkst. 11.30 pils pagalmā bērniem būs iespēja nogrimēties un piedalīties radošajās darbnīcās, kurās mākslinieku vadībā viņi gatavos jaukas lietiņas saistībā ar muzikālo pasaku. Vecāki tiek aicināti padomāt, kā saģērbt savus lolojumus tā, lai tērpā iezīmētos kaut neliels, tomēr senatnīgs akcents.

Biļetes uz šo un citiem Senās mūzikas festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!