Foto: Elīna Šimkus/Publicitātes attēls

22. Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā 8. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā spēlēs baroka orķestris no Itālijas "Coin du Roi", kurā muzicē augstas klases senās mūzikas speciālisti no Itālijas, Francijas, Spānijas, Meksikas, Krievijas, Lietuvas, Argentīnas un ASV, un koncerta soliste būs spožās soprāna balss īpašniece – Elīna Šimkus.

Diriģenta Kristiana Fratimas lasījumā skanēs Georga Frīdriha Hendeļa, Antonio Vivaldi, Alesandro Skarlati, Džovanni Batistas Pergolēzi un citu komponistu skaņdarbi.

Baroka orķestris "Coin du Roi" ir lielākais Itālijas baroka mūzikas ansamblis. Orķestrī spēlē 35 mūziķi – gados jauni un enerģijas pilni mākslinieki, kuri izmanto autentiskos instrumentus un lasa mūziku tieši no manuskriptiem. Orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Kristians Fratima, kas iemantojis slavu kā brīnumbērns un vijolspēles virtuozs, arī komponē, veic ieskaņojumus un regulāri publicē mūzikas vēsturei veltītus pētījumus un dažādus rakstus par mākslas procesiem.

Foto: Coin du Roi/Publicitātes attēls

Koncerta programma būs īstena delikatese senās mūzikas gardēžiem – Alesandro Skarlati un Džovanni Batistas Pergolēzi trauslais dramatisms savīsies ar Georga Frīdriha Hendeļa un Antonio Vivaldi lirismu. Izgaismotas tiks arī retāk šķirstītas lappuses no Džovanni Marijas Bonončīni un divu Leonardo – Leo un Vinči daiļrades.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!