Foto: Publicitātes foto
Šī gada Senās mūzikas festivālu šī gada 11. jūlijā atklās angļu renesanses kormūzikas paraugu koncerts Latvijas Radio kora izpildījumā, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori VSIA "Latvijas Koncerti".

Atklāšanas koncertā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koris satiksies ar erudīto mūzikas pētnieku un interpretu Polu Hiljeru, kura izvēlētajā programmā iekļauti tādi izcili daudzbalsīgās mūzikas meistari kā Viljams Bērds, Orlando Gibonss, Tomass Taliss un arī daži mazāk zināmi skaņraži.

Kā uzsver diriģents Kaspars Putniņš, Pols Hiljers ir viens no pēdējo divu desmitgažu nozīmīgākajiem cilvēkiem kora un vokālās mūzikas apritē un ir kormūzikas profesionāļu pašā spicē. Paralēli savām daudzpusīgajām interesēm, viņš īpaši pētījis angļu renesanses laika mūziku.

"Šī kopsadarbība ir ilgi lolots Latvijas Radio kora sapnis, kas tiek gaidīta ar ļoti lielu prieku un interesi," saka Kaspars Putniņš.

Jau ziņots, ka 18. Starptautiskais Senās mūzikas festivāls šogad notiks no 11. līdz 14. jūlijam Rīgā, Rundālē, Koknesē un Mežotnē. Klausītājus gaida tikšanās ar izciliem solistiem - Ingu Kalnu, Sergeju Jēgeru, Guntu Davidčuku, kā arī ar zviedru senās mūzikas ansambli "Villancico", ansambli "Musica Nuova" no ASV, baroka orķestri "Collegium Musicum Rīga", gregoriskās mūzikas ansambli "Schola Cantorum Riga", "Sinfonietta Rīga" baroka ansambli, orķestri "Kremerata Baltica". Neizpaliks arī koncertuzvedums bērniem Rundāles pilī, kurā tiks izspēlēta, izdziedāta un izdejota pazīstamā Andersena pasaka "Princese uz zirņa".

Senās mūzikas festivāla programma.

Biļetes uz Senās mūzikas festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs. Biļešu cenas no 5 līdz 20 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!