Foto: Publicitātes foto
Senās mūzikas festivālu šogad atklās viens no vadošajiem Skandināvijas kamerorķestriem – "O/Modernt". Koncerts notiks Lielajā ģildē 6. jūlijā.

Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncerta programmā skanēs Domeniko Pellegrini, Henrija Pērsela, Johana Sebastiāna Baha, Antonio Vivaldi skaņdarbi kā arī baroka mūzika no Meksikas reģiona. Koncerta solisti būs čīliešu izcelsmes zviedru mecosoprāns - Lusiana Mančīni un izcilais vijolnieks, kamerorķestra vadītājs – Hugo Tičati, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas Koncerti" pārstāve Ieva Mora.

"Azarts un jauneklīga enerģija, atvērtība pārdrošām idejām un galvu reibinošs fantāzijas lidojums, augsta profesionalitāte un drosme satuvināt visdažādāko žanru robežas vieno ansamblī "O/Modernt" apvienojušos mūziķus," raksta koncerta rīkotāji. "Savās programmās viņi labprāt meklē līdzīgo un atšķirīgo senās mūzikas meistardarbos un mūsdienu skaņumākslā, nereti savās radošajās ekspedīcijās ļaujoties arī rokmūzikas, repa vai tautas mūzikas valdzinājumam."

Koncerta solists Hugo Tičati ir kamerorķestra "O/Modernt" vijolnieks, līderis un diriģents, kurš sevī iemieso visas iespējamās radošuma formas, neatkarīgi no tā, vai tās ir pirmizrādes prestižākajās pasaules koncertzālēs, improvizācija ar mūkiem Indijā vai novatorisku programmu izstrāde kamerorķestrim "O/Modernt" un festivālam, kuru viņš dibināja 2011. gadā. Līdzās savai kaislībai atklāt un izzināt iepriekšējo laikmetu un ne-rietumu mūzikas tradīcijas, Hugo Tičati lieliski aptver arī laikmetīgās mūzikas pasauli. Līdz šim vairāk nekā četrdesmit darbus viņam ir sarakstījuši un veltījuši daudzi izcili komponisti, tostarp Erki-Svens Tīrs, Pēteris Vasks, Viktorija Borisova-Ollasa, Alberts Šnelcers un Dobrinka Tabakova.

Būdams "O/Modernt" kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs, Hugo Tičati regulāri sadarbojas ar "Kremerata Baltica", "Mančestras Camerata", "Skotijas kamerorķestri", "Lietuvas kamerorķestri", "Tallinas kamerorķestri" un Camerata Strumentale "Città di Prato". Pavisam nesen viņš tika uzaicināts sadarboties arī ar "Zviedrijas kamerorķestri", "Štutgartes kamerorķestri", "Austrālijas kamerorķestri", "Ferenca Lista kamerorķestri" un "Vīnes kamerorķestri".

Hugo Tičati gūst arvien lielāku populariāti pateicoties savām novatoriskajām koncertprogrammām - tās aicina izstrādāt daudzi kamerorķestri un koncertzāles visā pasaulē, norāda organizatori.

Jau ziņots, ka Senās mūzikas festivāls šogad notiks no 6. līdz 9. jūlijam, piedāvājot dažādus koncertus gan Rīgā, gan Rundālē. Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!