Foto: Aija Krodere
Sestdien, 3. oktobrī, pulksten 18.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas trešā stāva vestibilā norisināsies senās mūzikas koncertstāsts "Dorotejas vēstules", portālu "Delfi" informē LNMM pārstāvji.

Koncertstāsts iepazīstinās pasākuma apmeklētājus ar īpašu personību – Kurzemes un Zemgales hercogieni Doroteju (Anna Šarlote Doroteja fon Mēdema, 1761-1821) – vienu no sava laika spožākajām un izcilākajām personībām Eiropas politiskajā, sabiedriskajā un kultūras dzīvē.

Horcogienes galma dzīves portretējumu atainos baroka soprāns Aija Veismane-Garkeviča, Sanita Zariņa (baroka vijole), Danuta Ločmele (baroka čells) un Beata Geka (pozitīvs). Hercogienes Dorotejas dzīves aculiecinieku vēstulēs ieskatīsies Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons un Sēļu muižas saimniece Ināra Blūma.

Ka raksta uzveduma veidotāji, hercogiene Doroteja ļoti mīlēja mūziku, labi dziedāja, kā arī bija viena no labākajām taustiņinstrumentu spēles meistarēm. Koncertā būs iespēja no jauna atklāt hercogienes Dorotejas personību – ne tikai viņas laikabiedru vēstulēs, bet arī, ieklausoties mūzikā, kas skanēja Eiropas galmos un baznīcās 18. gadsimtā. Koncertā skanēs zināmu un mazāk zināmu baroka laika komponistu muzikālie sacerējumi. Baroka komponistu radītie darbi iemieso hercogienes būtību - viņas mīlestību pret Dievu, maigumu attiecībās ar cilvēkiem, gudrību, dzīvesprieku un atvērtību pasaulei, uzsver uzveduma "Dorotejas vēstules".

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kasēs muzeja darba laikā, kā arī pirms koncerta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!