Foto: Andris Barbans
Sestdien, 10. septembrī, stadionā "Daugava" notiks pasākums, kas uz vienas skatuves pulcēs teju 100 Latvijas labākos mūziķus. "Latvijas mūzikas lielkoncerts" veidots kā īpašs veltījums maestro Raimonda Paula daiļradei. Pulksten 19.30 vakaru atklās pašmāju poproka grupa "Sudden Lights".

Simfonisku vērienu vakaram piešķirs Liepājas Simfoniskais orķestris, bet līdz šim nedzirdētas un svaigas ikonisko skaņdarbu interpretācijas piedāvās šī brīža pieprasītākie populārās mūzikas izpildītāji.

"Ar prieku paziņojam, ka arī mēs būsim daļa no 10. septembrī Daugavas stadionā gaidāmā "Latvijas mūzikas lielkoncerta". Esam pagodināti par lielisko iespēju uz skatuves šajā vakarā kāpt kā pirmie, iesildot Jūsu līdzi dziedamās balsis fantastiskam, līdz šim nepieredzētam Raimonda Paula mūzikas vakaram," pirms gaidāmā lielkoncerta atklāj grupas "Sudden Lights" dalībnieki.

"Sudden Lights" pašu rakstītajā mūzikā dominē poproka stilistika, kas papildināta ar nedaudz alternatīvu noskaņu. Kopš dibināšanas grupa ir izdevusi 3 albumus – "Priekšpilsētas" (2017), "Vislabāk ir tur, kur manis nav" (2019) un "Miljards vasaru" (2022). Plašāku atpazīstamību, stabilu vietu topu virsotnēs un "Zelta mikrofons" balvu anominācijā "Gada radio hits" apvienība iemantoja pēc singla "Haosā" izdošanas, kas tapis sadarbībā ar klausītāju iemīļoto grupu "Astro'n'out".

2022. gads grupai aizrit aktīvā koncertdzīvē, kā arī gatavojoties šoruden gaidāmajai Latvijas koncerttūrei, kuras laikā grupas puiši ar koncertiem viesosies Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Rīgā. Grupas "Sudden Lights" sastāvā spēlē: Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls, ģitāra, taustiņinstrumenti, klarnete), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra, mutes harmonikas, piebalss), Kārlis Vārtiņš (basģitāra, piebalss), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti, piebalss).

"Latvijas mūzikas lielkoncerts. Raimonda Paula mūzika" koncerta turpinājumā skatuves gaismās uzmirdzēs šarmantās vokālistes — "Tautumeitas", Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas "Carnival Youth", "Dagamba", "MUSIQQ" un "Mazais Princis", solisti — Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands, Artūrs Skrastiņš un Andris Bērziņš, hip-hopa žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, "Singapūras Satīns", kā arī virkne citu mūziķu Liepājas Simfoniskā orķestra, Abonementa orķestra, GG Choir, diriģenta Jāņa Ivuškāna un DJ Monsta meistarīgajā pavadībā.

Lielkoncerta skatuves dizainu veidojis populārais pašmāju režisors Papa Chi, koncertprogrammas mūzikas producents un radošais direktors — Arstarulsmirus, svaigas un līdz šim nedzirdētas skaņdarbu aranžijas veidojuši Jānis Ivuškāns un Romāns Faļkenšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!