Foto: DELFI
Šī gada septembrī pie klausītājiem nonāks jauns grupas "Pixies" albums. Albuma tapšanas aizkulises grupa atklājusi īsfilmā, kas publicēta tiešsaistē.

Jaunajam albumam dots nosaukums "Doggerel" un tas iznāk trīs gadus kopš iepriekšējā grupas studijas veikuma "Beneath The Eyrie".

"Par laimi mani bērni ir pietiekami lieli, lai nenodedzinātu māju vai sastrādātu vēl kādas blēņas. Tāpēc es teicu, ka man ir vajadzīgas pāris nedēļas, lai darītu to, kas man ir jāpadara," īsfilmā saka grupas līderis Frenks Bleks.

Kā redzams sešas minūtes garajā filmā, jaunais albums ierakstīts video draudzīgajā "Guilford Sound" studijā. Grupas dalībnieki atklāj, ka šo vietu izvēlējušies ne tikai tāpēc, ka studijas telpas ir pietiekami lielas, lai tajās viņi visi varētu spēlēt reizē, bet arī, jo šī viena vienkārši ir ļoti skaista.

Ilggadējais "Pixies" ģitārists Džoijs Santjago jauno ierakstu raksturo kā "Doolittle Senior", atsaucoties uz grupas 1998. gadā izdoto albumu "Doolittle", kas jau kļuvis par klasiku. Jaunais ieraksts savā ziņā būšot šī izdevuma turpinājums.

Grupa "Pixies", kuru mēdz dēvēt par vienu no ietekmīgākajām 20. gadsimta neatkarīgajām rokgrupām, dibināta 1986. gadā Bostonā. 1993. gadā grupa paziņoja par izjukšanu, bet pēc vairāk kā 10 gadu pārtraukuma 2004. gadā apvienojās un devās vērienīgā koncertturnejā.

Līdz 1993. gadam grupa izdeva četrus pilna garuma albumus "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) un "Trompe Le Monde" (1991). Pēc apvienošanās tā ilgstoši jaunus ierakstus neizdeva, līdz 2014. gadā nāca klajā albums "Indie Cindy", tad sekoja "Head Carrier" (2016) un "Beneath the Eyrie" (2019). Rudenī gaidāmais ieraksts būs astotais "Pixies" albums.

"Pixies" vienu reizi koncertējusi Latvijā – kā vieni no "Positivus" festivāla galvenajiem māksliniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!