Foto: Publicitātes foto

No 2018. gada 18. līdz 22. septembrim izstāžu zālē "Rīgas Mākslas telpa" notiks pirmais "Brazilian Baltic Festival". Tā programmā ietilpst seši koncerti un meistarklases, kurās piedalīsies izcili, starptautisku atzinību guvuši dažādu brazīliešu mūzikas žanru pārstāvji, portālam "Delfi" stāsta projekta vadītāja Solandža Karlauskis.

No 18. līdz 22. septembrim izstāžu zālē "Rīgas Mākslas telpa" notiks pirmais "Brazilian Baltic Festival". Tā programmā ietilpst seši koncerti un meistarklases, kurās piedalīsies izcili, starptautisku atzinību guvuši dažādu brazīliešu mūzikas žanru pārstāvji, portālam "Delfi" stāsta projekta vadītāja Solandža Karlauskis.

Festivāls ir likumsakarīgs rezultāts Latvijas un Brazīlijas kultūras un izglītības pārstāvju ilggadējai sadarbībai – apmaiņas braucieniem, izstādēm, lekcijām un koncertiem.

"Brazilian Baltic Festival" organizatoru mērķis ir aizsākt ilgstošu plašu sadarbību starp Latviju un Brazīliju kultūras, īpaši mūzikas jomā, radīt iespēju gan jaunajiem talantiem, gan profesionāliem mūziķiem papildināt zināšanas, nodrošināt pastāvīgas pieredzes apmaiņas iespējas un nodibināt profesionālas saites starp abu valstu labākajiem savas jomas profesionāļiem.

Festivāls norisinās, kā koncerti "Rīgas Mākslas telpā" un bezmaksas meistarklases, kas norisināsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Festivālā piedalīsies mūziķi Freds Martins, Gulbe-Paškeviča, Deniss Paškevičs, Nefs Irizarijs, Šīla Zagurija, Djamens Fariass, Diogo Guanbara, Felipe Radicetti un Marianna Leporace.

Festivālā kopā ar viesmāksliniekiem uzstāsies arī vieni no spilgtākajiem Latvijas jaunajiem talantiem: Katrīna Paula Dīringa - vokāliste (13 gadi), pedagogs Uģis Roze, Madara Eleonora Mežale – klarnetiste, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 2. kursa audzēkne un Vladislavs Gluščenko – čellists, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 3. kursa audzēknis.

Biļetes uz "Brazilian Baltic Festival" koncertiem jau šobrīd nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs un interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!