Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Mikrofona ieraksti" vēsturisko ierakstu sērijā "Leģendas" iznākusi šā gada jubilāra Viktora Lapčenoka labāko dziesmu izlase, portālu "Delfi" informē izdevēji.

Izlase tiek izdota, godinot latviešu izcilā estrādes dziedātāja Viktora Lapčenoka ieguldījumu populārajā mūzikā, un svinot viņa 70. dzīves jubileju. Izlasē atrodamas gan pazīstamākās dziedātāja solo dziesmas, gan arī dueti ar Noru Bumbieri.

Albuma bukletā atrodamas arhīvu fotogrāfijas, kā arī speciāli šim izdevumam sagatavots muzikoloģes Daigas Mazvērsītes apraksts par dziedātāja radošās dzīves gājumu.

"1947. gada 16. janvārī dzimušais Viktors Lapčenoks ir īsts strādnieku bērns, proletārietis, un abi Lapčenoku bērni staigāja tēva, kurpnieka, darinātos apavos. Smags darbs, pacietība un vienkāršu ļaužu sirsnība veidoja nākamā mākslinieka pasaules redzējumu, kur kopš 5. klases svarīgu vietu ieņēma sports. Dziedāšanas skolotāja zēnu sauca par "zelta rīklīti" un kā kartupeļu lakstu starp rozēm ielika vienīgo puiku starp meitenēm vokālajā ansamblī," raksta Mazvērsīte.

"Kādudien Lapčenoka dzīvi ar kājām gaisā sagrieza kāds telefona zvans. Zvanītājs bija pats slavenais Raimonds Pauls – REO vadītājs piedāvāja puisim atnākt uz noklausīšanos. Todien nosvīdis Viktors strinkšķināja savu salāpīto ģitārīti, kurai kāds pa Jāņiem bija uzsēdies virsū, un nodziedāja slaveno "Mežrozīti". Pēc priekšnesuma Paula solījies šo koka gabalu, proti, ģitāru, izmest pa logu, bet par jaunā dziedoņa izredzēm neteica ne vārda. Pagāja pāris nedēļu, līdz sekoja neticamais uzaicinājums – dziedāt REO...".

CD būs pieejams Viktora Lapčenoka jubilejas koncertos Rēzeknē, Cēsīs, Rīgā un Liepājā.

Izlasē iekļautas dziesmas:

"Dziesmiņa par prieku";
"Zilā";
"Nekal mani gredzenā";
"Kurzeme";
"Inese";
"Lana";
"Varbūt";
"Zied ievas Siguldā";
"Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet";
"Kad saule aiziet";
"Vardīte";
"Čakārnītis";
"Grieze";
"Rudacīte";
"Ai-dundur-dundur-dun-dun-dun";
"Undīne";
"Manai dzimtenei";
"Latviešu jūrniekiem";
"Lapsenes nāve";
"Tā diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!