Sestdien, 16. oktobrī, pulksten 18 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" koncertsērijā "Pasaule Lielajā dzintarā" apmeklētāji tiksies ar muzikālo Šemirani ģimeni.

Kā "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji, programmā "Persiešu mūzikas zelts" uzstāsies irāniešu izcelsmes perkusionists Keivāns Šemirani (Keyvan Chemirani) un viņa jaunradītais projekts, kura centrā ir viņa māsas Marjamas Šemirani (Maryam Chemirani) valdzinošā balss.

"Spēlēšana uz skatuves kopā ar ģimeni vienmēr bijusi īpaša pieredze. Šis ir dabisks turpinājums mācībām par dzīvi un mūziku, kā arī atgriešanās pie pirmsākumiem. Kopā dosimies mīlestības ceļojumā, kurā par mūsu bāku un ceļvedi kļūs "hâl" – ekstātiskais stāvoklis, kurā varam vienlaikus atmosties un aizmirsties persiešu akadēmiskajā mūzikā," iepazīstina muzikālā projekta idejas autors Keivāns Šemirani.

Koncertā piedalīsies arī saza spēles meistars Bižāns Šemirani (Bijan Chemirani), flautists Silvēns Barū (Sylvain Barou), persiešu santūra un perkusiju virtuozs, producents un austrumu mūzikas celmlauzis Keivāns Šemirani un dziedātāja Marjama Šemirani.

Projekta mākslinieciskais vadītājs Keivāns Šemirani par savu misiju izvirzījis austrumnieciskās mūzikas pasaules paplašināšanu, ko īsteno, iepludinot tajā džeza un improvizācijas elementus, paplašinot sitaminstrumentu klāstu un dziesmu tekstos izmantojot dažādas valodas.

"Programmu veido manas kompozīcijas un vairākas tradicionālu īru, turku un persiešu dziesmu aranžijas. Programmas gaitā pārslēgsimies no svinīgā uz meditatīvo, radot telpu improvizācijai stingri noteiktā ietvarā," noslēgumā piebilst talantīgais Keivāns Šemirani, kurš iepriekš Liepājas koncertzālē viesojies 2018. gada nogalē kopā ar klavesīna ģēniju Žanu Rondo.

Koncertsēriju "Pasaule Lielajā dzintarā" ar programmu "Tango Karalim Astoram Pjacollam 100" sestdien, 27. novembrī, turpinās par "jaunā tango glābējiem" dēvētais ansamblis "Sonico" no Beļģijas.

Koncerts "Persiešu mūzikas zelts. Šemirani ģimene" notiks vienā daļā, norises ilgums: aptuveni 1 stunda 15 minūtes. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Koncertu var apmeklēt tikai personas, kuras: ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!