Foto: Publicitātes foto
Siguldas pilsdrupu estrādē nākamā gada 6. jūnijā savu jaunāko albumu prezentēs franču grupa, "Grammy" laureāte – "Phoenix". Koncertu rīko aģentūra "8 Days A Week".

"Phoenix" Baltijas valstīs prezentēs jaunāko albumu "Alpha Zulu", ko ierakstīja Luvras muzejā Parīzē.

Kā vēsta koncerta rīkotāji, "Phoenix" ir viena no šī gadsimta ievērojamākajām indie mūzikas grupām: "Viņi nebaidās būt žanriski izaicinoši un beidzot atgriežas uz lielajām koncertu un festivālu skatuvēm. Labs grupas draugs, "Daft Punk" dalībnieks Tomass Bangalters viņiem asistēja studijā un producēja grupas jaunāko darbu. Albums tika ierakstīts Luvras muzejā Parīzē."

Parīzieši "Phoenix" skaļi sevi pieteica jau divtūkstošo gadu sākumā. Grupas dalībnieki – vokālists Tomass Marss, ģitāristi un brāļi Lorāns Brenkovics un Kristians Mazzalai, kā arī basģitārists un taustiņinstrumentālists Deks D'Arsijs - satikās agrā jaunībā grandiozajā Versaļā. Tas notika, pateicoties mīlestībai pret roka leģendām, tādām kā "Pixies" un "'The Sex Pistols". Debijas albums "United", kas iznāca 2000.gadā, stabili ierindoja grupu nozīmīgāko indie izpildītāju sarakstā, vēsta rīkotāji.

"Gadu garumā attiecības grupas dalībnieku starpā kļuva arvien saliedētākas, un grupas darbs visā viņu daudzu gadu karjerā vienmēr bija vērsts uz savstarpējo draudzību un kopā pavadītu laiku. "Phoenix" uzskata, ka mūzika ir vajadzīga arī kā iespēja satikties draugiem un mīļajiem. Ir pagājuši vairāk nekā 20 gadu, un viņu saskaņa gan mūzikā, gan dzīvē ir apskaužama. Viņi vienmēr visu dara kopā, un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc "Phoenix" ir tik laba un patiesa grupa. Nekādu dusmu lēkmju, bezjēdzību vai drāmu, tikai mūzika," par mūziķiem raksta koncerta organizatori.

Kad 2009. gadā iznāca albums "Wolfgang Amadeus Phoenix", viņi kļuva par vienu no pēdējās dekādes nozīmīgākajām grupām. Ne velti "Lisztomania", "1901" vai "Rome" joprojām tiek bieži atskaņotas, un albums ir ieguvis "Grammy" balvu kā labākais alternatīvais albums. "Wolfgang Amadeus Phoenix" patiešām ir kļuvis par vēsturiski nozīmīgu un atmiņā paliekošu vērtību. Vairākas grupas ir mēģinājušas atkārtot šī albuma noskaņas, lai gūtu panākumus, taču nevienai tas līdz šim tā arī nav izdevies.

"Viņi ir labākā desmitgades grupa," saka ilggadējais grupas draugs un "Vampire Weekend" līderis Ezra Koenings, kurš arī piedalījies jaunā albuma dziesmas "Tonight" ierakstā. "Alpha Zulu", grupas septītais pašproducētais albums, tika ierakstīts pandēmijas laikā Luvrā un tapis, iedvesmojoties no ikoniskiem mākslas darbiem.

Biļetes uz "Phoenix" koncertu Siguldā būs nopērkamas no 17. decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!