Foto: Publicitātes foto. "Latvian Voices"
Latvijas vasaras festivālu piedāvājumu šogad papildinās jauns pasākums Siguldā. Jaunās pils dārzā sestdien, 13. augustā, no plkst. 16.00 līdz pusnaktij norisināsies pirmais "Skaņu un garšu festivals", kurā apmeklētājus priecēs pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Tas būs pasākums, kur cilvēki svinēs dzīvi labā noskaņojumā, kompānijā un skaistā vidē. Festivāla koncepts ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā – festivālā gaidāmo noskaņu ieskicē tā organizatoru pārstāvis Aldis Hofmanis.

Uz festivāla skatuves kāps pasaules mūzikas izcilības no Latvijas un ārvalstīm – "Latvian Voices" (Latvija) ar savu jaunāko programu "Pāri robežām", ekstravagantie mūzikas revolucionāri "Rupa & the April Fishes" (ASV), Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis (Latvija) ar īpaši "Skaņu un garšu festivālam" Siguldā radītu programu "Vasaras atmosfēras", mūzikas stilu robežu jaucēji "Future Folk Orchestra" (Latvija). Tuvojoties pasākumam muzikālā programa tiks papildināta.

Tikpat liels akcents cik uz mūzikas baudīšanu, tiks likts uz gardēdību. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājiem būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet lai viņi varētu izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā.

Šī gada tēma – "Daba šķīvī" ("Wild on a Plate") ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu. Par apmeklētāju labsajūtu rūpēsies pavāri: Aija Gabrāne ("Mālpils muižas restorāns"), Ēriks Dreibants ("Restorāns 3") , Artūrs Taškāns ("Rocket Bean Roastery"), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos "Valmiermuižas alus" un Aigars Ruņģis, "Abavas sidrs" un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens "Aqualar pH 9+" un ūdens someljē Dans Grasmanis.

Kā sola Hofmanis, noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem "doties sajūtu ceļojumā". Teritoriju rotās gaismas virtenes, dabīgi materiāli, "ēdamas" dekorācijas un citi vizuālie pārsteigumi. Sajūtu baudīšana notiks dažādās zonās – piknika, lounge, stāvgaldu, long table un cafe.

Festivālu organizē biedrība "Primavera Sound", sadarbojoties ar pasākumu un menedžmenta kompāniju "Digg Deep Mgmt" un garšu konceptpasākumu veidotājiem "Ze Food".

Biļešu cena uz festivālu līdz 15. maijam būs 18 eiro, no 18. maija – 23 eiro, bet siguldieša ID kartes īpašniekiem par 5 eiro lētāk. Biļetes, sākot no 5. maija plkst 10.00, var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!