Foto: RIA Novosti/Scanpix
21. Starptautiskajos Opermūzikas svētkos, kas šogad Siguldā notiks no 2. līdz 4.augustam, Verdi operas "Otello" galveno lomu izpildīs lietuviešu izcelsmes mākslinieks Kristians Benedikts, portālu "Delfi" informē Siguldas Opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns.

Kā tika ziņots iepriekš, Otello lomu bija plānots uzticēt pašmāju tenoram Aleksandram Antoņenko, taču mūziķa un svētku organizatoru domstarpību dēļ nācās meklēt citu izpildītāju.

Domstarpību pamatā starp svētku rīkotājiem un Antoņenko esot bijis tas, ka Antoņenko kūdījis radošo trupu, pataisot to par kaujas lauku, pagājušajā nedēļā medijiem skaidroja Kalns. Turklāt konfliktā bijis iesaistīts arī Operas svētku diriģents Aleksandrs Viļumans.

Dainis Kalns vēstīja, ka ar Viļumani kopā strādājis jau daudz gadu pie Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku rīkošanas, taču arī iepriekš starp abiem kungiem bijušas nesaprašanās, jo diriģents esot izvirzījis nerealizējamas prasības.

Jaunizvēlētais Otello lomas atveidotājs Benedikts ir izpildījis vairāk nekā 20 operlomas lielākajos pasaules operteātros un festivālos. Pēc Otello lomas izpildījuma Pavaroti vārdā nosauktajā Moderā, gan Minhenes operā, prese rakstīja: "izcili vokāli un artistiski lielisks Otello, viņš nespēlēja Otello, bet bija Otello".

Savukārt pie diriģenta pults stāsies bulgāru izcelsmes diriģents Vladimirs Kiradžijevs no Vīnes. Bez Benedikta galvenajās lomās būs redzami: Dezdemona – Norma Fantini (Itālija), Jago – Vittorio Vitelli (Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!