Šī gada 10. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies britu mūzikas zvaigzne - dziedātājs Maikls Kivanuka.

Klausītāji šo koncertu bija gaidījuši teju vai trīs gadus - pandēmijas ierobežojumu dēļ mūzikas aģentūra "8 Days A Week" bija spiesta pārcelt ieplānoto koncertu vairākkārt.

Maikls Kivanuka vienmēr ir novērtējis tieši dzīvās uzstāšanās, kas šoreiz būs īpašā vietā – Siguldas pilsdrupu estrādē. "Mūzika kļūst dzīva, pateicoties enerģijas apmaiņai koncertos," viņš saka vienā no savām pēdējām publikācijām vietnē "Instagram". "Esmu tik ļoti pateicīgs cilvēkiem, kas sanāk kopā un piedzīvo mūzikas patieso spēku," uzsver Maikls.

Arī koncertā Siguldā mūziķis prezentēs savu trešo albumu "Kiwanuka", kura nosaukums uzsver viņa unikālo identitāti.

Kā norāda rīkotāji, visus Baltijā plānotos koncertus ir izdevies pārcelt. Igaunijas koncerts tika izpārdots jau krietni drīz pēc tā izsludināšanas. Tas pats notika ar koncertu Lietuvā, tomēr organizatori pieņēma lēmumu laist tirdzniecībā papildbiļetes. Uz koncertu Siguldā biļetes aizvien ir pieejamas. Visas iepriekš iegādātās biļetes uz Mailka Kivanukas koncertu ir derīgas, un to īpašniekiem nav nepieciešams tās mainīt, uzsver koncerta organizatori.

Maikls Kivanuka šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem mūziķiem pasaulē. Viņa pēdējais albums "Kiwanuka" ir šī apgalvojuma pierādījums, jo tā atzinību un apbalvojumu saraksts ir iespaidīgs, raksta organizatori. Tas ir ieguvis prestižo "Mercury" balvu, tika nominēts "Grammy" balvai kā labākais gada rokmūzikas albums, "Brit Awards" nominācijās tas tika nosaukts par gada labāko albumu, bet pats autors - par gada labāko mūziķi. Prestižais "Q Magazine" arī pasniedza Maiklam Kivanukam balvu par labāko koncertu. Mūzikas kritiķi albumu vairākkārt nosaukuši par vienu no labākajiem desmitgades ierakstiem.

"Maikls Kivanuka ir patiess, sirsnīgs un nekad nav slēpies aiz slavas maskas. Vissvarīgākais viņam ir nest būtisku vēstījumu caur savu mūziku, izdziedāt savas paaudzes un rases problēmas. Viņa dziesmu dziļums skar visdažādākās tēmas, sākot no politikas un rasisma, cilvēktiesību problēmām, līdz pat neatbildētai mīlestībai un dabai," raksta koncerta rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!