Foto: Publicitātes foto
Ar koncertu kopā ar izcilo latviešu vijolnieci piektdien, 23. septembrī Lielajā ģildē jauno, pēc kārtas sesto rudens/ziemas koncertsezonu diriģenta Normunda Šnē vadībā atklās kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Koncertā izskanēs Fēliksa Mendelszona Vijolkoncerts, Ludviga van Bēthovena Pirmā Simfonija, Stīva Reiha skaņdarbs "Triple Quartet" un zviedru komponista Alberta Šnelcera veltījums Timam Bērtonam skaņdarbā "A Freak in Burbank".

Vijolniece Vineta Sareika par gaidāmo koncertu saka: "Manuprāt, Mendelszona vijolkoncerts ir gaišākais un atvērtākais vijolkoncerts visā viņa repertuārā. Tādēļ esmu ļoti priecīga, ka varu atkārtoti iestudēt šo koncertu. Pēdējo reizi atskaņoju šo koncertu 16 gadu vecumā, tādēļ tās man ir ļoti tālas atmiņas. Pirmoreiz atverot partitūru radās sajūtu, ka esmu atceļojusi atpakaļ laikā".

"Katrs koncerts, ko mēs piedāvājam klausītājiem, ir ar savu ideju un rūpīgi pārdomātu konceptu," turpmāko radošo sezonu ieskicē Normunds Šnē.

"Jaunajā koncertsezonā mums būs lieliska iespēja tikties ar Rīgai vēl nepazīstamo, bet visā pasaulē ļoti labi zināmo vijolnieku Aleksandru Janičeku, kas Rudens kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā būs gan izpildījuma vadītājs, gan koncertmeistars. Šajā koncertā piedzīvosim arī Pētera Vaska jaundarba "Epifānija" pirmatskaņojumu. Vēl šajā sezonā tiks realizēts pavisam neparasts projekts ar Latvijas Radio kori, kas skanēs festivāla "Arēna" ietvaros. Šī koncerta programmā vairāki latviešu jaunie komponisti ir radījuši mūziku, kas savā pamatā balstīta uz seniem Latvijā pierakstītiem jezuīdu dziedājumiem. Projektu "Litānija" jau vairāku gadu garumā attīstījis diriģents Sigvards Kļava, kurš braukājis pa laukiem, meklējot vecas sieviņas, kuru dziedājumi veido šo materiālu. Šogad turpināsim arī savu ciklu Kamersimfonija. Zoom In, kam jaunu darbu šobrīd raksta Santa Ratniece. Koncertā orķestris pirmo reizi uz skatuves tiksies ar čellistu Ruslanu Vaļenski. Decembrī pie mums viesosies izcilais diriģents Kristofs Popens un pasaulslavenā vijolniece Izabella Fausta. Vēl decembrī Rīgā pirmo reizi viesosies diriģents Avners Birons, diriģents no Izraēlas, kura vadībā 29. un 30. decembrī Torņkalna baznīcā kopā ar Latvijas Radio kori tiks atskaņoti Johana Sebastiāna Baha un Georga Frīdriha Hendeļa skaņdarbi," stāsata "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs.

Biļetes uz sezonas atklāšanas koncertu iespējams iegādāties Lielās ģildes un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!