Foto: Andris Sproģis

Tuvojoties dižā vācu klasiķa Ludviga van Bēthovena 250. jubilejas gada kulminācijai, kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Normunds Šnē aicina uz komponistam veltītu tiešraides koncertu 18. decembrī pulksten 21.00 no Dzintaru koncertzāles.

Kā informē "Sinfonietta Rīga" pārstāvis Gints Ozoliņš, programmas īpašais viesis būs izcilais latviešu pianists Reinis Zariņš. Viņa sniegumā būs klausāms Bēthovena 1. Klavierkoncerts, bet atkārtotu lasījumu šajā koncertvakarā piedzīvos "Sinfonietta Rīga" 15. koncertsezonas atklāšanas programmā iekļautā Bēthovena 4. simfonija. Tiešaraides koncerts norisinās festivāla "Eiropas Ziemassvētki" programmā un klausītājiem tiek piedāvāts bez maksas.

18. decembra tiešraide no Dzintaru koncertzāles skatāma VSIA "Latvijas koncerti" un "Sinfonietta Rīga" "Facebook" lapās, kā arī tīmekļa vietnēs.

Kultūras informācijas sistēmu centrs nodrošinās koncerta ieraksta saglabāšanu ERAF projekta "Kultūras mantojuma satura digitalizācija (1. kārta)" ietvaros un piedāvās ierakstu visiem interesentiem brīvpieejā audiovizuālo ierakstu portālā Diva.lv jau drīzumā.

Organizatori atgādina, ka iepriekš 18. decembrī Lielajā ģildē izsludinātais koncerts "Ludvigs van Bēthovens. Svinīgā Mesa" ir atcelts. Plašāka informācija par VSIA "Latvijas koncerti" 2020. gadā atceltajiem vai pārceltajiem koncertiem, kā arī par naudas atmaksu par neizlietotajām biļetēm pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!