Foto: Ģirts Luste

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un mākslas centrs "Zuzeum" jau otro vasaru aicina uz ciklu "Vasaras vakara kamermūzika" jeb mazās formas akadēmiskās mūzikas svētkiem "Zuzeum" izstāžu zālē, kas notiks 26., 27. un 28. augustā.

Cikla pieteikumā "Sinfonietta Rīga" mūziķi savus klausītājus un jaunpienācējus aicina "uz draudzīgu kopāsanākšanu zem smaragdzaļajām augusta debesīm".

Stundu garajās koncertprogrammās "Sinfonietta Rīga" mūziķi vienu otram līdzās kārtojuši dažādu laikmetu un stilu skaņdarbus - gan meklējot iespējamos saskarsmes punktus ar vizuālās mākslas darbiem, gan piedāvājot publikai jaunu emocionālu mijiedarbi ar atšķirīgās paradigmās dzimušu mūziku.

Trīs cikla "Vasaras vakara kamermūzika" koncerti tēlos katrs savu ideālo augusta nakti. Pirmā – 26. augustā – būs Bēthovena harmonijas un Adesa Arkādijas dārza noslēpumu pilnā nakts. Otrā – 27. augustā – vēstīs par austrumnieku lirisko dvēseli un izmisīgi radošo garu. Noslēdzošā, 28. augusta nakts, kam Baltijas zvaigznes vārds - vēl siltajos ziemeļu jūras viļņos meklēs nākotnes sapņu kuģus un pagātnes nopūtu laivas.

Mūzikas un vizuālās mākslas kopsaucējus "Vasaras vakara kamermūzikas" koncertos saistīs mākslas zinātniece un izstāžu kuratore ar savulaik iegūtu profesionālas pianistes izglītību Inga Šteimane.

Līdztekus koncertu norisei, apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar "Zuzeum" jaunāko ekspozīciju. Izstāde "Izaug? Pieaug? Mūsdienu mākslas kolekcionēšana Baltijā" mākslas centrā "Zuzeum" iepazīstina ar dinamiskām laikmetīgās mākslas kolekcijām, akcentējot arī privātās kolekcionēšanas sociālos aspektus.

Projekta mērķis ir radīt satikšanās iespēju kolekcionāriem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī pilnveidot publisko un starptautisko piekļuvi mākslai privātajās kolekcijās un augošajai mākslas infrastruktūrai Baltijas valstīs. Izstādes kuratore – Olga Temnikova - Tallinā bāzētās galerijas Temnikova & Kasela dibinātāja un atzīta vizuālās mākslas profesionāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!