Foto: Publicitātes foto

Sitaminstrumentu virtuozi Edgars Saksons un Rihards Zaļupe 5. februārī plkst. 18 JVLMA Lielajā zālē aicina uz ritmiski muzikālu piedzīvojumu, kurā būs iespēja baudīt pedagogu un studentu solo un ansambļa sniegumu, kā arī dzirdēt Latvijā vēl neatskaņotus skaņdarbus sitaminstrumentiem.

Koncertā piedalīsies Edgars Saksons un Rihards Zaļupe, kā arī viņu studenti Ernests Mediņš, Elvijs Endelis, Mikus Bāliņš, Edgars Vaivods, Edgars Raila, Alina Kviatkovskaja un koncertmeistare Ilze Dzērve.

Koncerta sākotnējā ideja tapusi pateicoties uzaicinājumam piedalīties Ziemeļvalstu sitaminstrumentu festivālā "Percussion Plus", kas norisināsies no 12. Līdz 16. februārim Helsinkos, kur Zaļupe un Saksons sniegs meistarklases, kā arī kopā ar viņu studentiem piedalīsies festivāla rīkotajos koncertos.

Otrs svarīgs koncerta mērķis ir iespēja nodrošināt JVLMA sitaminstrumentu klasi ar nepieciešamajiem instrumentiem, tādēļ biļešu ieņēmumi tiks ziedoti tieši šim mērķim.

"Gaidāmais koncerts ir ļoti laba iespēja mums, sitaminstrumentu spēles studentiem, parādīt ar ko nodarbojamies līdz vissīkākajām niansēm. Visdažādākajos solo un ansambļa tipa skaņdarbos, kas pārstāv gan romantiskās mūzikas vēsmas, gan modernismu, gan avangardu un ļaus klausītājam iepazīties ar šīs mūzikas specialitātes zināmiem un ne tik zināmiem pārstāvjiem, daudzveidīgo repertuāru un plašo instrumentāriju, kas kopumā neatstās vienaldzīgu nevienu, " atklāj 3. kursa students Mikus Bāliņš.

Programmā skanēs Abes,  Makarēza, Baha, Sežornē, Vicmana un citu komponistu skaņdarbi

Biļetes iegādājamas "Biļešu Paradīzes" kasēs, internetā un koncerta norises vietā. Biļetes cena - pieci eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!