Foto: Publicitātes foto
Latviešu ģitārists Mārcis Auziņš aranžējis un ieskaņojis vēl kādu labi zināmu kompozīciju – bundzinieka Viļņa Krieviņa dziesmu "Meitenei kafejnīcā", portālam "Delfi" pavēstīja mūziķa menedžments.

"Mani šī, 1984. gadā sarakstītā, savulaik Igo un "Remix" izpildītā dziesma jau sen ir uzrunājusi ar savu īpašo noskaņu un ārkārtīgi skaisto harmonisko valodu," par savu jaunāko veikumu stāsta ģitārists. "Vēl jo vairāk tamdēļ, ka sarakstījis to ir bundzinieks – Vilnis Krieviņš. Tad, lūk, kas ir sanācis, satiekoties manām simpātijām pret šo skaņdarbu un vēlmei spēlēt, aranžēt, meklēt un atrast, gatavojoties gaidāmajai koncertturnejai."

Mārcis Auziņš savu Latvijas turneju atklās 4. martā Zemgalē, gleznainajā Mazmežotnes muižā. Tas būs pirmais koncerts nesen atjaunotajā Mazmežotnes muižas pasākumu stallī. Turnejā "Viens" skanēs gan Mārča Auziņa orģinālkompozīcijas, gan Maestro Raimonds Paula dziesmu un citu komponistu dziesmu aranžijas, kā arī džeza improvizācijas.

Mārcis Auziņš ir viens no pieprasītākajiem popmūzikas, rokmūzikas un džeza ģitāristiem Latvijā, kurš šobrīd aktīvi darbojas vairākos projektos – akustisko ģitāru trio "AG 3o" ar Aivaru Hermani un Kasparu Zemīti, grupā "Zodiac", Daumanta Kalniņa kvintetā. Auziņš regulāri sadarbojas ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu, Kārli Lāci, Laimu Vaikuli, Jāni Stībeli, Intaru Busuli, Aiju Vītoliņu, Raimondu Macatu, Donu, Lindu Leen un citiem komponistiem un izpildītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!