"Latviešu valoda ir ļoti piemērota roka un smagajai mūzikai," šādu atziņu pirmdien notikušajā preses konferencē pauda grupas "Skyforger" dalībnieki.

Šo uzskatu, pretēji populārajam viedoklim, ka rokmūzikas valoda ir angļu, grupas jaunie izdevēji, respektablā amerikāņu smagās mūzikas izdevniecība "Metal Blade" tikai apstiprinājuši, paužot, ka latviešu valoda ir ļoti spēcīga valoda, un to varot sajust arī nesaprotot to.

Tāpat grupas dalībnieki stāsta, ka nekādu ierobežojumu attiecībā uz instrumentu un valodas izmantošanu grupas mūzikā nav bijis, tāpēc visiem smagās mūzikas cienītājiem Eiropā un ASV latviešu pasaku varoņa Kurbada iedvesmotais albums skanēs latviešu valodā.

Kā preses konferencē atklāja grupas vokālists Pēteris, sākotnēji bijusi iecere veidot albumu pēc latviešu tautas pasakas par Lāčausi motīviem, tomēr, lai nejauktu ar Pumpura eposu, izvēlēts mazāk dažādos radošos darbos ekspluatēts varonis – Kurbads.

"Stāstam par Kurbadu ir senas saknes, tās balstās šamanisma laikos. Līdzīgas pasakas ir arī citām tautām," albuma idejisko pusi skaidro "Skyforger" dalībnieki.

Tāpat Pēteris atklāj, ka idejiski patlaban tiekot domāts arī par nākamo albumu, kas, iespējams, varētu būt par seno baltu tautu – prūšiem. Kā uzskata "Skyforger" Baltijas vēsturē senie prūši ir "melnais caurums", par viņiem zināms salīdzinoši mazāk kā par latviešiem vai lietuviešiem. Tāpat esot jau tapuši atsevišķi muzikālie motīvi jaunām kompozīcijām.

"Metal Blade" paspārnē izdotais albums "Kurbads" kopš 26. aprīļa ir pieejams Eiropā, savukārt no 11. maija arī Amerikā. Jau ziņots, ka aviosatiksmes un pasta piegādes haosa dēļ pašu mājās albums ieradīsies ar novēlošanos un būs pieejams tikai uz prezentācijas koncertu 8. maijā. Tāpat tiek solīts, ka albumu varēs iegādāties arī digitālā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!