Foto: DELFI
Latvijas Metālmūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā divas galvenās balvas "Gada labākā grupa" un "Gada labākais albums" saņēmusi grupa "Skyforger", kas pērn izdeva savu sesto albumu "Kurbads", portālu "Delfi" informē "Metalshow.lv" pārstāvji.


Albums tika izdots sadarbībā ar pazīstamo ASV ierakstu kompāniju "Metal Blade Records", kas ir pirmais tik nozīmīgais ierakstu līgumums Latvijas smagajā mūzikā. Jāpiezīmē, ka "Skyforger" šī gada februārī saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kategorijā "Labākais rokmūzikas albums".

"Kurbads" ir konceptuāli veidots albums, veltīts senajai varoņteikai par ķēves dēlu, kurš ir apveltīts ar milzīgu spēku, dodas pasaulē un cīnās ar dažādiem mošķiem.

Par Gada labāko jauno grupu atzīta "Rebel Riot", kas šī gada sākumā izdeva debijas albumu "Make A Mess". "Rebel Riot" dibināta 2007. gadā. Kā paši raksta, spēlē rock'n'roll mūziku ar dažādām ietekmēm sākot no agrīnā blūza, sešdesmito – astoņdesmito gadu klasiskā roka, panka un smagā metāla.

Par labāko koncertgrupu atzīta "Preternatural", bet par gada labāko vokālistu atzīts Jānis Umbraška, kurš darbojas grupās "Flaying" un "Justly". Par gada labāko mūziķi titulēts ģitārists Guntars Endzelis, kurš spēlē grupās "Rūsa" un "Moral Free"

Jau ziņots, ka Latvijas Metālmūzikas gada balvas klubā "Melnā piektdiena" tika pasniegtas aizvadītajā nedēļas nogalē. Koncertā uzstājās "Dislocation", "Rebel Riot", "Relicseed", "Flaying", "Preternatural", Sovvaļnīks un "ColdFlame".

Metālmūzikas gada balva Latvijā tika pasniegta otro reizi pēc kluba "Melnā Piektdiena" un koncertaģentūras "Metalshow.lv" iniciatīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!