Foto: Privātais arhīvs

Cēsu smagās mūzikas apvienība “Enhet” laika posmā no 28. līdz 30. maijam atzīmēs savu 14. pastāvēšanas gadu, sniedzot koncertus “Nabaklab” Rīgā, “Tautas harmonijas centrā” Valmierā, kā arī pašu mājās - Cēsu “Fonoklubā”.

"Enhet" visus koncertus svinēs kopā ar vienu no šā brīža aktīvākajām Polijas metāla apvienībām "Lostbone", kas 2014. gada nogalē laida klajā savu ceturto pilna apjoma albumu "Not Your Kind".

Tāpat atsevišķos pasākumos pievienosies Cēsu "hardcore" skatuves pārstāvji "Spit it Out", kā arī grupas "Ghetto Zloba", "B.A.R." un grupa "Liblikas" no Igaunijas. Pirmais koncerts norisināsies jau šajā ceturtdienā - 28. maijā, klubā "Nabaklab" pulksten 21:00.

Viens no "Enhet" dibinātājiem - basģitārists Mārtiņš Brants - ir priecīgs par gaidāmajiem svētkiem: "Grupas jubileja mums ir izveidojusies par nemainīgu tradīciju jau vairākus gadus. Ierasts, ka rudenī dodamies Eiropas turnejā, bet pavasarī svinam svētkus. Īpašs notikums būs koncerts Valmierā, kur neesam uzstājušies kopš 2007. gada - ir jūtams, ka alternatīvā skatuve sāk atdzīvoties, un ir tikai loģiski, ja viens no tās epicentriem atrodas Latvijas underground skatuvei vēsturiski nozīmīgajā Valmierā."

Nelielo koncertu sēriju "Enhet" noslēgs sestdien pašu mājās "FonoKlubā", kur pievienosies cita pašmāju alternatīvajai skatuvei labi pazīstama apvienība - "Ghetto Zloba".  

14 gadu laikā "Enhet" ir izdevuši divus albumus, kā arī spēlējuši vairāk nekā 300 koncertus 12 valstīs, dalot skatuvi ar tādām apvienībām kā "Madball", "Agnostic Front", "Cradle of Filth", "Soulfly" un daudzām citām. Šobrīd cēsnieki aktīvi strādā pie jaunā materiāla, lai jau šajā vasarā to celtu gaismā. Grupas jaunākais albums "Keep it Clear" iznāca 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!