Foto: AP/Scanpix

Šīs darba nedēļas sākumā daudzi sociālā tīkla Twitter lietotāji pauduši savu sašutumu par jaunās puišu grupas "One Direction" jaunāko singlu "Live While We're Young", kas pēc daudzu klausītāju domām ir plaģiāts pankroka klasiķu "The Clash" dziesmai "Should I Stay Or Should I Go". (Abas dziesmas var noklausīties raksta beigās)

""One Direction" ir nozaguši "Should I Stay Or Should I Go" sākumu, - sīkie sū**," raksta kāds Twitter lietotājs no Lielbritānijas. Šādas un līdzīgas domas paustas daudzos britu sociālo tīklu lietāju pirmdienas "tvītos", izsakot cerību, ka "netalantīgie jaunieši" ir pienācīgi samaksājuši "Should I Stay Or Should I Go" autoriem un, ka "One Direction" versija izklausās gluži kā pie tās būtu ķēries pats elles pavēlnieks, tikai mazāk melodiska.

"One Direction" ir britu un īru puišu grupa - viens no televīzijas talantu šovu krusttēva Saimona Kouela mūzikas izdevniecības "Syco Records" produktiem. Visi grupas dalībnieki ir piedalījušies "The X Factor". Dziesma "Live While We're Young" bija plānots izdot septembra beigās kā singlu no novembrī gaidāmā grupas otrā albuma, taču tas priekšlaicīgi nonācis internetā.

"Should I Stay or Should I Go" iekļauta grupas "The Clash" 1982. gada albumā "Combat Rock". Tas ir vienīgais pankroka klasiķu singls, kas Britu sinlu topā ieņēmis pirmo vietu, turklāt 10 gadus pēc tā izdošanas. Dziesma "Should I Stay or Should I Go" atrodas gan mūzikas medija "The Rolling Stone" 500 visu laiku labāko rokdziesmu sarakstā, gan augstās pozīcijās citās līdzīgās aptaujās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!