Šodien plkst.21.15 Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanāla tiešraidē no Lillehammeres notiks 2.Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursa fināls.
Tajā Latviju pārstāvēs ventspilnieks Mārtiņš Tālbergs un grupa "C-Stone Juniors" ar dziesmu "Balts un melns".

Konkursa labāko dziesmu noteiks ar telefonbalsošanu un īsziņām. Finālu komentēs Kārlis Streips, bet Latvijas balsošanas rezultātus paziņos Bērnu Eirovīzijas divkārtējā nacionālā fināla dalībniece Sabīne Berezina.

Tālbergs uzstāsies ar 12.kārtas numuru, viņš dziedās pēc pagājušā gada uzvarētājvalsts - Horvātijas - mūziķiem.

Šogad konkursā piedalīsies 18 Eiropas valstis, no kurām četras dalībvalstis konkursā iekļuva bez iepriekšējās izlozes - Horvātija, Zviedrija, Norvēģija un Dānija, kurās šāda veida dziesmu konkursi notiek jau vairākus gadus.

Pārējās dalībvalstis var izmantot tiesības bez konkursa trīs gadus piedalīties konkursā. Šogad neviena no iepriekšējā gada dalībvalstīm nav izstājusies no konkursa, bet dalībvalstu skaits palielināts līdz 18, dodot iespēju piedalīties Francijai un Šveicei.

Lillehammerē uz Hākona halles skatuves uzstāsies pārstāvji no Latvijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Dānijas, Baltkrievijas, Maltas, Spānijas, Grieķijas, Maķedonijas, Horvātijas, Polijas, Nīderlandes, Rumānijas, Kipras, Francijas, Norvēģijas, Šveices, Beļģijas.

Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska informē, ka Latvijas delegāciju starp pārējām varēs atšķirt pēc spilgtajiem kostīmiem, kuri īpaši pasūtīti repera Ozola šūšanas darbnīcā, un šallēm Latvijas karoga krāsās.

2002.gada decembrī Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) pieņēma lēmumu par jauna Eirovīzijas konkursa rīkošanu, kas veltīts bērniem vecumā no astoņiem līdz 15 gadiem, nosaucot to par Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursu.

Galvenā atšķirība no pieaugušo Eirovīzijas dziesmu konkursa ir tā, ka dziesmu autori un izpildītāji var būt tikai bērni, turklāt pašam dziesmas autoram arī jāpiedalās dziesmas izpildīšanā uz skatuves.

Pērn pirmajam konkursam pieteicās 22 Eiropas valstu televīzijas sabiedrības, no kurām tika izlozētas 16 valstis. Visām šīm valstīm trīs gadus pēc kārtas ir tiesības piedalīties šajā konkursā, ja tās samaksā dalībmaksu, organizē nacionālos atlases konkursus un uzvarētājdziesmu noskaidro telefonbalsošanā.

2003.gada konkursā Latviju pārstāvēja sabilnieks Dzintars Čīča. Viņš ar dziesmu "Tu esi vasarā" konkursā ieguva devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!