Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18.oktobrī, plkst. 18 Siguldas novada Kultūras centrā Pils ielā 10 skatītājus ar īpašu operešu programmu koncertuzvedumā "Lai acis mums mirdz!" iepriecinās populāri un skatītāju iemīļoti solisti – Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Andris Lapiņš, kā arī jaunie vokālisti, kam šī ir pirmā pieredze operetes žanrā, informē pasākuma rīkotāji.

Koncertuzvedumā, kas iekrāsots operetei piemītošā teatrālā vieglumā un enerģiskā svētku noskaņā, varēs dzirdēt duetus un operešu ārijas no žanra grandu operetēm - F. Lehāra "Grāfs fon Luksemburgs" J. Štrausa "Čigānu barons", I. Kalmana "Bajadēra" un "Cirka princese", N.Dostāla "Klīvija" F. Lehāra "Jautrā atraitne", kā arī orķestra skaņdarbus un dejas priekšnesumus.

Par koncerta muzikālo noformējumu rūpēsies Operetes orķestris, kura vadība uzticēta operetes jomā pieredzējušam diriģentam Guntaram Bernātam. Tāpat varēs dzirdēt arī jaunos māksliniekus, kuriem šī ir pirmā sastapšanās ar opereti.

"Mūsu kopīgi radītā mūzika ir priekam un svētkiem, jautrībai un dvēseles lidojumam virs ikdienas rūpēm, tā būs jau labi pazīstama operetes cienītājiem. Rudenī, kad laiks kļūst tumšāks un drūmāks, vēlamies siguldiešiem dāvināt prieku, no kura dzied dvēsele un mirdz acis!" savu gandarījumu par gaidāmo koncertuzvedumu pauž Latvijas operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Latvijas operetes fonds, veido jaunu, inovatīvu teātri, kā atbildi jau ilgi skatītājos augušajai vēlmei pēc kvalitatīva operetes žanra piedāvājuma. Ar lielu potenciālu un apņēmību atgriezt Latvijas publikai opereti, sadarbībā ar Rīgas Muzikālo teātri, veidoti operetes iestudējumi, kas guvuši nedalītu skatītāju atsaucību - F.Lehāra "Grāfs fon Luksemburgs", J.Štrausa "Čigānu barons", I.Kalmana "Bajadēra" un "Cirka princese" (režisors Jānis Kaijaks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks), N.Dostāla "Klīvija" un citi. Teātra iestudējumus noskatījušies jau vairāk nekā 35 000 skatītāji.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!