Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ, 8. novembrī, turpinoties pasaules mūzikas festivālam "Porta", mūzikas namā Daile četrpadsmito gadu pēc kārtas kultūras gardēžus sagaidīs izmeklēti atradumi mūzikā. Tāpat koncertu mūzikas namā "Daile" atklās rūpīgi atlasītu dokumentālo filmu programma.

Festivāla ietvaros koncerti paredzēti Saldus mūzikas un mākslas skolas telpās 7. novembrī, kā arī Ogres Kultūras centrā 9. novembrī.

Savas pastāvēšanas laikā "Porta" nu jau kļuvis par pārbaudītu vērtību un festivālam izdevies atrast savu stabilu vietu pasaules mūzikas notikumu kalendārā. Arī šogad festivāla ilgi gaidīto programmu novērtēs gan prasīgākā auditorijas daļa, gan visi citi mūzikas cienītāji, kas festivāla mājīgajā gaisotnē vēlas iedziļināties saknēs un saklausīt vēsturi, kultūru, vietu, identitāti.

Koncertos festivāla apmeklētājiem būs iespēja baudīt ārkārtīgi dažādus un tajā pašā laikā neparasti spilgtus skatuves māksliniekus, kuri daudzviet pelnīti dēvēti par izcilākajiem sava žanra pārstāvjiem.

Ieskaties festivāla "Porta" šīs nedēļas mūzikas programmā:

Biļetes uz festivāla koncertiem ierobežotā daudzumā pieejamas "Biļešu paradīze" tīklā. Vairāk informācijas par festivālu "Porta" un tā programmu iespējams atrast tā mājas lapā.

Irāņa un latviešu kopprojekts 'DaGamba'

Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 7. novembrī, plkst. 19 koncertu Saldus mūzikas un mākslas skolā sniegs Valtera Pūces jaunais projekts "DaGamba".

Viņu uzstāšanos varēs redzēt arī Ogres Kultūras centrā 9. novembrī plkst 16.


Austriešu dāmu duo 'Catch-Pop String-Strong'

Foto: Publicitātes foto

Nedēļu pēc pirmā koncertvakara – 8. novembrī plkst. 18 - mūzikas namā "Daile" koncertu sniegs starptautisku atzinību guvušais straujais un inovatīvais dāmu duets no Austrijas – "Catch-Pop String-Strong". Austriešu dāmas 9. novembrī plkst. 16 uzstāsies arī Ogres Kultūras centrā.

Indijas apvienība 'Prem Joshua & Band'

Foto: Publicitātes foto

Pēc austriešu dāmu dueta klausītājiem 8. novembrī 19.30 mūzikas namā "Daile" būs iespēja baudīt vēl vienu izcilību, Indijā par pasaules mūzikas izpildītāju "numur viens" dēvēto un muzikāli izsmalcināto "Prem Joshua & Band".

Pārējie festivāla "Porta" mūziķi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!