Foto: AP/Scanpix/LETA

Šoruden, 9. oktobrī, "Arēnā Rīga" ar vērienīgu šovu uzstāsies viens no komerciāli veiksmīgākajiem un populārākajiem reperiem pasaulē – 50 Cent, portālam "Delfi" apstiprināja "Positivus Music" pārstāvji.

Kā norāda organizatori, šis būs lielākais šāda mēroga hip-hopa notikums Baltijas valstīs. Koncerts notiks par godu 20 gadadienai kopš leģendārā debijas albuma "Get Rich Or Die Tryin'" iznākšanas. Koncerta īpašais viesis būs Busta Rhymes.

Biļetes par zemāku cenu tirdzniecībā būs pieejamas no 12. maija pulksten 10 "Biļešu servisa" tīklā. Savukārt, FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedri, biļetes varēs iegādāties ātrāk, iepriekšpārdošanā, jau no 10. maija pulksten 10, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.

Godalgots reperis, uzņēmējs, aktieris un producents – viens no talantīgākajiem pasaules hip-hop māksliniekiem, kurš tieši pirms 20 gadiem kļuva slavens pateicoties "Grammy" balvas ieguvušajam debijas albumam "Get Rich Or Die Tryin'" un tieši šī jubileja būs veltīta gaidāmajai koncertturnejai. Minētais albums joprojām ir viens no visu laiku visstraujāk pārdotajiem repa albumiem, kas ierindojās "Billboard Hot 100" pirmajā vietā ar dziesmām "In Da Club" un "21 Questions", un Amerikas Ierakstu industrijas asociācija (RIAA) to sertificēja ar platīnu, atgādina koncerta rīkotāji.

50 Cent guva līdzīgus komerciālus un atzinīgus panākumus ar savu otro albumu "The Massacre" (2005), kurā dzirdams viens no visu laiku populārākajiem viņa hitiem "Candy Shop". Turpmāko gadu laikā 50 Cent piedzīvoja muzikālas pārmaiņas un izdeva vēl trīs albumus, no tiem jaunākais - "Animal Ambition" iznāca 2014. gadā. Nesenā intervijā 50 Cent atklāja, ka aktīvi strādā pie sava jaunākā albuma, ko plānots izdot jau šogad (2023). Plānots, ka tajā viņam pievienosies arī leģendārais amerikāņu reperis Dr. Dre.

50 Cent ir pārdevis vairāk nekā 30 miljonus albumu visā pasaulē un ieguvis vairākas nozīmīgas balvas, tostarp "Grammy", "Primetime Emmy" balvu, trīspadsmit "Billboard" mūzikas balvas, sešas "World Music" balvas, trīs "American Music" balvas un četras "BET" balvas. 2022. gada hip-hopa elite spridzināja "Super Bowl" puslaika šovu, kas ieies vēsturē kā viens no labākajiem priekšnesumiem, kur 50 Cent uzstājās kā pārsteiguma viesis kopā ar Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar un Eminemn. Pilnā garumā "Super Bowl" puslaika šovu iespējams noskatīties šeit.

Šogad 50 Cent atskatās uz iespaidīgu karjeru gan kā mūziķis, gan kā aktieris, gan producents un uzņēmējs. Viņa hitus ir dzirdējuši visi un tie vēl joprojām ir starp labākajiem un klausītākajiem hip-hop hitiem šodien un dziesmu vēsturē, norāda "Positivus Music" pārstāvji. Viņš ir atzīts par ietekmīgāko hip-hop industrijas mākslinieku un "Billboard" ierindojis viņu kā trešo labāko reperi pasaulē aiz Eminem un Nelly.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!