Foto: Publicitātes foto
Īsi pirms sava trešā studijas albuma "Moving the Great Hadron" nonākšanas pie klausītājiem, pašmāju grupa "Soundaracde" laidusi klajā jaunu dziesmu "Seasleep", kā arī izziņo jaunā albuma atbalsta koncertus visā Latvijā.

Jau ziņots, ka albuma "Moving the Great Hadron"prezentācijas koncerts notiks 9. februārī Ģertrūdes ielas teātrī. Koncerta īpašie viesi būs grupa "Tesa". Ieeja pasākumā bez maksas. Savukārt pēc prezentācijas ballīte norisināsies klubā "Nabaklab".

"Moving the Great Hadron" ir konceptuāls albums, kas ieturēts psihodēliskā un progresīvā roka stilistikā. Albumu veido pieci stāsti par jēgas meklējumiem mitoloģisko un zinātniskās fantastikas tēlu pasaulē.

Skaņdarbs "Seasleep" ir veltīts albumā aprakstītā protagonista gara izziņas ilgām, kuras to noved bākas gaismas apstarotā jūras krastā. Tiecoties pēc atbildēm, viņš uzrunā no htoniskajām dzīlēm iznākušu nāru un klausoties nāras stāstos, negribot nonāk tās varā. Tāpat, kā katru no pieciem albuma skaņdarbiem, arī šo pavada mākslinieka Edgara Folka saskatītās vīzijas.

Soundaracade 'Seasleep'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Soundarcade_Seasleep.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Pēc albuma prezentācijas koncerta grupa uzstāsies vēl četrās Latvijas pilsētās – 10. februārī Jelgavā, "MCB", 11. februārī Liepājā "Fontaine Palace", 24. februārī Valmierā "Nepabeigtajā debesskrāpī" un 25. februārī Valkā "309. kabinets".

"Moving the Great Hadron", tāpat kā abi iepriekšējie "Soundarcade" albumi - "12 Songs of the Jackalope" un "Daughters of Molestia" - tiks izdots mūzikas izdevniecības "Melo Records" un "Nabamusic" paspārnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!