Latgaliešu roka mūziķis Sovvaļnīks, zināms arī kā grupas Borowa Mc ģitārists Ingars Gusāns, pēc debijas albuma dziesmu panākumiem radio staciju topos mūzikas cienītājiem nodod dziesmas "Vysi vieji" video versiju.

Sovvaļnīks savu melanholisko roka debijas albumu "Sūpluok" prezentēja 2009. gada vasarā, savukārt jau rudenī devās uz starptautisku mūziķu konkursu kā vienīgais pārstāvis no Baltijas valstīm, pavadošajā sastāvā piedaloties vieniem no profesionālākajiem mūziķiem Latvijā. Sovvaļnīka dziesmu "Vysi vieji", kuras vārdu autore ir latgaliešu dzejniece Līga Rundāne, klausītāji novērtēja un vairākas nedēļas tā atradās reģionālo un valsts radio staciju mūzikas topos. Pēc šī panākuma Sovvaļnīks nolēma dziesmai izveidot video klipu.

Tas tika uzfilmēts vienā no vecākajām koka baznīcām Latvijā un tās apkārtnē - Aglonas pagasta Bērzgalē. Sovvaļnīks saka paldies klipa veidotājam Ingum Amatniekam ar komandu, Aglonas dekānam A.Aglonietim par atsaucību un Aglonas pagasta bērzgaliešiem par atbalstu. Video klipa veidotāji īsajā stāstā centušies parādīt dzīves notikumus pieredzējuša cilvēka grēksūdzi ar atzīšanos un pārdzīvojumiem.

"Vysi vieji" mūzikas video var skatīties Latvijas mūzikas kanālā, Mūzikas video kanālā, kā arī mūziķa profilā draugiem.lv/sovvalniks, kur var arī uzzināt par Sovvaļnīka aktuāliem notikumiem. Sovvaļnīku varēs sastapt un noklausīties tā pirmo publisko uzstāšanos akustiski 13. janvārī 18:00 mūzikas veikalā "Randoms" Vecrīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!