Spēlēt stadionā arī ir izteiksmes līdzeklis, tomēr pamata mērķis nav "pārsist" "Arēnas Rīga" mērogus un savākt rekordlielu skatītāju skaitu, sarunā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda grupas "Instrumenti" dalībnieki. Stadionu sajūta pieprasot grupas jaunākā albuma "Atkala", kā arī pavasarī gaidāmā turpinājuma "Cilvēks" dziesmas, kuras rakstot jau domāts par šāda vēriena skanējumu.

Jau ziņots, ka līdz ar jaunākā singla un video "Aukstākā līmeņa mīlestība" publicēšanu šā gada 24. janvārī, "Instrumenti" izziņoja koncertu Daugavas stadionā, kas notiks šā gada 31. augustā. Grupa "Instrumenti" to sola kā vērienīgāko koncertu grupas pastāvēšanas vēsturē

"Instrumenti" raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" viesojās 19. februārī, kurā cita starpā ieskicēja stadiona koncerta plānus.

"Stadiona ietilpība ir mērāma tribīņu daudzumā un laukuma lielumā. Tribīnēs ir nedaudz vairāk kā 10 000 sēdvietu, tad vēl ir viss lielais laukums. Februārī notiek darbs pie skatuves zīmēšanas, un tur jau opcijas ir visdažādākās. Zinot mūs, laukums visādi var plesties un samazināties atkarībā no tā, ko mēs tur uzbūvēsim," par 31. augustā gaidāmu cilvēku skaitu saka Reinis Sējāns.

"Mērķis nav pārsist Arēnas mērogus. Spēlēt stadionā – tas arī ir izteiksmes līdzeklis. Uzstādīt rekordus nav pamatmērķis. Lielā mērā, rakstot šo mūziku, kad dzīvojām divas vasaras Kuldīgā, vairākkārt ir bijusi sajūta, ka mēs tās dzirdām skanam stadionā. Tā ir stadiona skaņa," piebilst Jānis Šipkēvics.

"Stadionam ir sava, varbūt stereotipiskā, bet jau zemapziņā iezīdusies sajūta, ka tur rokkoncerts skan. Tas arī, protams, ir saistīts ar akustiku, bet tam šajā gadījumā nav lielākā nozīme. Drīzāk emocionālā sajūta, ko jau ietver vārds stadions, ir ļoti īpaša, ko tukšā vietā nevar uzbūvēt," tā Sējāns.

"Stadionā mūzika tiek pieredzēta citādāk, konkrētas dziesmas tu pieredzi atšķirīgi. Tāpat ārpuse vai iekštelpas – tas arī ir ļoti atšķirīgas lietas. Caur šo prizmu ar vienu aci esam skatījušies arī šo mūziku rakstot," papildina Gatis Zaķis.

Mūziķi uzsver, ka Daugavas stadionā gaisotne ir īpaša. "Mūsu laikā tur nav notikuši koncerti, izņemot Deju svētkus, kas ir ļoti svarīgi," saka Jānis Šipkēvics. Tāpat būtisks vēsturisks fakts ir tas, ka pirms 30 gadiem Daugavas stadionā spēlējusi grupa "Pērkons", kurā muzikā Reiņa Sējāna tētis Leons Sējāns. Tolaik pazīstamā rokgrupa savākusi 34 tūkstošus skatītāju.

Pilna garuma sarunu ar grupu "Instrumenti" raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" skaties šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!