Foto: Publicitātes foto
Šī gada 19. jūlijā Spīķeru radošajā kvartālā notiks astotais kopdziedāšanas kustības "ChoirUp" pasākums, kura tēma ir "Gandrīz Dziesmusvētki". Pasākuma nosaukums ir kā apliecinājums tieši pirms gada notikušajiem Dziesmu un deju svētkiem, kur arī meklējami "ChoirUp" idejas aizsākumi Latvijā, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

"ChoirUp" ir jauns kopdziedāšanas projekts, kuru 2018. gada nogalē uzsāka kora "Dziesmuvara" aktīvisti, iedvesmojoties no līdzīga pasākuma Kanādā. Tā mērķis ir reizi mēnesī apvienot visus dziedāt gribētājus un no pasākuma apmeklētājiem izveidot kopkori, kas profesionālu diriģentu vadība vienas stundas laikā apgūst un kopā ar mūziķiem izpilda kādu populāru latviešu vai ārzemju dziesmu.

Lai piedalītos "ChoirUp", nav nepieciešams iepriekš gatavoties, zināt dziesmu vārdus, lasīt notis, vai būt pārliecinātam par savām balss spējām. Gaidīti ir visu vecumu un dziedāt prasmju cilvēki, kuri ir gatavi vienoties kopīgā dziesmā. "ChoirUp" organizatori vēlas, lai starp Dziesmusvētkiem pilnīgi visiem būtu iespēja vieglā un neformālā gaisotnē izjust to unikālo kopības sajūtu, ko sniedz kopdziedāšana un ar populārās mūzikas iesaisti ļautu arī plašākai sabiedrības daļai iesaistīties latviešu kopdziedāšanas tradīcijās.

Katra pasākuma galvenā dziesma tiek ierakstīta video un publicēta "ChoirUp" "Facebook" lapā, kur tā sasniedz tūkstošus cilvēku gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, tādejādi radot lepnumu pasākuma dalībniekiem, kā arī ļaujot popularizēt latviešu kopdziedāšanas prasmi pasaulē.

Jūlija "ChoirUp" galvenais viesis ir Dziesmu un deju svētku virsdiriģents Ints Teterovskis, kurš pasākuma apmeklētājiem palīdzēs apgūt Mārtiņa Brauna "Saule. Pērkons. Daugava". Pēc galvenās dziesmas izpildīšanas organizatori ir sagatavojuši latviešiem zināmas un mīļas sadziedāšanās dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!