Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 12. aprīlī, Spīķeru koncertzālē ar tēmu "darba duna" norisināsies astotais Latvijas postfolkloras festivāls "Gaviles", kurā pavasari ieskandinās dažādas gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķu apvienības, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

Festivālā šogad uzstāsies pašmāju zvaigznes "Jauno Jāņu Orķestris", kas latviešu dainas lieto kā pamatu, lai radītu jaunu oriģinālmūziku – svaigu popa, roka, tautas un elektroniskās mūzikas savienojumu. Instrumentāli šogad izcelsies grupa "Jāņoga"", kuras neparastais skanējums aizvedīs uz pasauli, kur pat zāģis mūziku spēlē. Savukārt eksotisku skanējumu piedāvās īpašie viesi, grupa "Oi Dipnoi" ar mūsdienīgi aranžētu Sicīlijas reģiona mūziku.

No pašmāju mūziķiem jāizceļ etno minimālistiskās mūzikas duets Stanislav Yudin & Asnate Rancāne, kurā apvienojušies džeza kontrabasists Staņislavs Judins un tautas mūzikas apvienības "Tautumeitas" vadītāja Asnate Rancāne. Ar tradicionālāku skanējumu izcelsies jaunradītais duets TKP, kurā saspēlējušies pieredzes bagāti improvizācijas meistari Ēriks Zeps un Julgī Stalte. Nemainīgi katru gadu uz skatuves kāpj arī paši rīkotāji – Rīgas Tehniskās universitātes postfolkloras grupa "Daba San", kas izceļas ar sev vien raksturīgu oriģinālmūziku un aktīvi nodarbojas ar tradicionālā mantojuma aktualizēšanu.

Vakara ievadā uzstāsies 15 gadus vecais jaunais talants – koklētājs Namejs Kalniņš, bet galvenā koncerta iegavilēšanas lomu uzņēmusies darbīgā kultūras ministre Dace Melbārde "Stipro Sievu" un "Ogu" pavadībā. Vakara vadītājs – Ēriks Zeps.

Latvijas postfolkloras festivāls "Gaviles" ir vienīgais festivāls pasaulē, veidots ar mērķi iedzīvināt latviešu tautasdziesmas mūsdienu laikmetā.

Vairāk par festivāla programmu un koncertiem iespējams iepazīties portāla "Facebook" lapā "Gaviles".

Postfolkloras festivāla "Gaviles" biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!