Foto: Publicitātes foto
Mazmežotnes muižā, 5. maijā un Ungurmuižā, 17. jūnijā uzstāsies duets "Stanislav Yudin & Asnate Rancane", portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

"Stanislav Yudin & Asnate Rancane" ir pašmāju etno minimālistiskās mūzikas duets, kurā sadarbojas kontrabasists Staņislavs Judins un dziedataja Asnate Rancāne.

Staņislavs Judins smēlies iedvesmu etniskajā, tautas mūzikā, Asnate Rancāne – improvizācijā. Duets "Stanislav Yudin & Asnate Rancane" radies no idejas apvienot atšķirīgās muzikālās pieredzes. Kopskaņa rodas, savienojot Staņislava improvizācijas un kompozīcijas ar Asnates zināšanām par etnisko mūziku un folkloru. Oriģinālmūziku ar tautas tekstiem dueta repertuārā papildina tautas melodiju apdares.

Staņislavs Judins vairāk zināms kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš bieži piedalās dažādos eksperimentālās mūzikas projektos. Viņš arvien vairāk pievēršas kompozīcijai, brīvai improvizācijai un ir pārliecināts, ka iedvesmu iespējams rast tepat dzimtenē.

Asnate Rancāne ir etniskās mūzikas pētniece, multiinstrumentāliste un tautas mūzikas grupas "Tautumeitas" vadītāja. Tradicionālajā mūzikā viņa iesaistījusies jau kopš bērnības un meklē iedvesmu improvizācijā, kuras radīšanā izmanto zināšanas un pieredzi, kas gūta, strādājot ar folkloras mantojumu.

Mūzika radās kopīgu eksperimentu laikā, izmantojot netradicionalu tehniku un improvizējot, abi mūziķi ir atraduši savu īpašo skanējumu un stilu, kā rezultātā tapis arī ierakstu albums Op. 2. Tajā iekļautas astoņas folkloras kompozīcijas: četras latviešu tautasdziesmas, kā arī bulgāru, ukraiņu, lietuviešu un krievu tautasdziesmas. Tomēr šo albumu nevar uzskatīt gluži par folkloras ierakstu, jo dziesmu neparasto aranžējumu un izpildījuma dēļ tās drīzāk pieder minimālisma mūzikas pasaulei.

Abu kopīgi izdotais albums ticis nominēts gan "Austras balvai", gan Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas visas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!