Foto: Publicitātes foto

Jau trīspadsmito reizi klavesīniste Aina Kalnciema aicina uz Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu, kas šogad Rudens ciklā trīs koncertos piedāvās izsmalcinātu baroka mūzikas sniegumu starptautiski atzītu mūziķu izpildījumā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Portāls "Delfi" piedāvā festivāla programmu.

'Austrian Baroque Company'

2. novembrī Mazajā Ģildē festivālu atklās "Austrian Baroque Company", kas klausītājiem piedāvās Vācijas un Austrijas baroka mūziku. Šo grupu, kura ieguvusi starptautisku atzinību un saņēmusi visaugstākās uzslavas un daudzas balvas, raksturo eksplozīva muzicēšanas maniere, fantastiska blokflautas spēle un baroka ritms.

"Austrian Baroque Company" apvieno kamermūzikas speciālistus, kas mācījušies vadošajās Eiropas mūzikas augstskolās un spēlē vēsturiskos mūzikas instrumentus. Šī izcilā baroka ansambļa dibinātājs ir blokflautas virtuozs Mihaels Omans (Michael Oman).

'Collegium Vocale Gent'

24. novembrī Rīgas Svētā Jāņa baznīcā klausītājus priecēs ansamblis "Collegium Vocale Gent", kas savu vairāk kā 40 gadu ilgās pastāvēšanas laikā ieviesis jaunas idejas baroka mūzikas atskaņošanā un īpašu ievērību guvis, izkopjot vācu baroka mūzikas mākslu.

Ar savu autentisko, uz tekstu orientēto un retorisko pieeju ansambļa skanējums ieguvis tādu caurspīdīgumu, kas tam atnesa pasaules slavu un iespēju uzstāties uz lielākajām skatuvēm un mūzikas festivālos teju visos pasaules kontinentos. Vēl joprojām ansambli vada tā dibinātājs, leģendārais diriģents un baroka mūzikas novators Filips Herrevege (Philippe Herreweghe).

'Le Concert des Nations'

8. decembrī festivāla apmeklētājus gaida īpašs notikums, jo Rīgā viesosies ansamblis "Le Concert des Nations" izcilā diriģenta, viola da gamba virtuoza un vēsturisku mūzikas dārgumu pētnieka Žordi Savalla (Jordi Savall) vadībā.

"Le Concert des Nations" apvieno izcilus baroka mūzikas interpretus, starptautiski atzītus solistus no dažādām valstīm. Orķestra misija ir klausītājiem sniegt vēsturiski precīzu un mūsdienīgi vitālu vēsturiskā repertuāra intepretāciju.

Koncertā Lielajā Ģildē "Le Concert des Nations" sastāvā muzicēs vijolnieki Manfredo Krēmers (Manfredo Kraemer), Mauro Lopess, čellists Māte Balazs, flautists Ž. M. Antajs (Jean Marc Hantai), kontrabasists Havjers Puertas (Xavier Puertas) un klavesīnists Pjērs Antajs (Pierre Hantai).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!