Foto: Publicitātes foto

No 18. līdz 21. martam Liepājā notiks Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) organizētais 23. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kura ietvaros notiks četri koncerti. Divos no tiem būs iespēja dzirdēt talantīgo pianisti Mei Ji Fu (Mei Yi Foo) no Malaizijas, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Jau 23 Liepājas pavasarus satricina mākslinieciski izvirdumi, tiekoties Liepājas Simfoniskajam orķestrim un pianisma lielmeistariem no visas pasaules," apgalvo Uldis Lipskis, Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis. "Godinot Dāmu Liepāju dzimšanas dienā, šogad kā solistes aicinām tikai dāmas - pianisma princeses un hercogienes no plašās pasaules," piebilst Lipskis.

Viena no šī gada īpašajām viešņām būs malaiziete Mei Ji Fu, kura uzstāsies 20. martā plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā (LLBN) ar solo koncertu "Muzikālās rotaļlietas", kur dzirdēsim arī skaņdarbus no tāda paša nosaukuma albuma.

Mei Ji Fu albums "Muzikālās rotaļlietas" 2013. gadā ieguvis BBC Gada labākās debijas balvu, kā arī guvis straujus panākumus, sasniedzot 3. vietu portāla "Amazon" klasiskās mūzikas ierakstu topā un izpelnoties kritiķu atzinību The Times, The Examiner, Neue Zurcher Zeitung, Lebrecht's CD of the Week, kā arī iegūstot 5 zvaigžņu recenzijas BBC Music Magazine un Vācijas Klassik žurnālos.

Paralēli aktīvai koncertkarjerai, Mei Ji Fu pasniedz klavierspēli Karaliskajā Velsas Mūzikas un drāmas koledžā. Nesen viņa ieguvusi viesprofesora statusu Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un Velsas Katedrāles skolā.

Mei Ji Fu klavierspēli būs iespējams dzirdēt arī 21. martā LLBN plkst. 18 23. Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla Noslēguma koncertā.

Biļetes uz 23. Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu iespējams iegādāties visās "Biļešu Paradīzes" kasēs vai internetā, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā. Ir iespējams iegādāties festivāla abonementu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!