Foto: Publicitātes foto
"Rīgas festivāla" programmā 8. jūnijā (krievu val.) un 9. jūnijā (latv.val.) Spīķeru koncertzālē izskanēs koncertizrāde "Novocento", kas veidota pēc itāļu rakstnieka Alesandro Bariko darba ar tādu pašu nosaukumu motīviem, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas koncerti" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncertizrāde vēsta par neparasta mūziķa likteni, kas atklāsies pianista Vestarda Šimkus komponētajā mūzikā un improvizācijās, kā arī stāstītāju – Latvijas Nacionālā teātra aktiera Kristapa Ķeseļa un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktiera Maksima Busela – sniegumā. Režisors Dmitrijs Petrenko.

Pasaulslavenais itāļu rakstnieks un diplomētais filozofs Alesandro Bariko (1958), kurš pēta stikla pilis, zīdu un Homēru, jaunībā daudz domājis par mūziku un pat rakstījis grāmatas par to. Grāmata "Novecento" ("Tūkstošdeviņsimt") ir stāsts par neparasta mūziķa likteni, kurš izaudzis uz kuģa, nekad no tā nenokāpjot uz sauszemes. Viņš spēlē klavieres tā, kā neviens pirms viņa to nav darījis. Cilvēki no visas pasaules meklē iespēju dzirdēt šo klavierspēles ģēniju, bet, lai klausītos viņa spēlē, ir jādodas ceļojumā pāri okeānam.

Jau ziņots, ka "Rīgas festivāls" šogad notiks no 27. maija līdz 18. jūnijam. Biļetes uz koncertizrādi "Novocento" un citiem "Rīgas festivāla" pasākumiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!