Foto: Publicitātes foto
Joprojām mākslinieku sarakstu turpina papildināt festivāls "Summer Sound", šonedēļ izziņojot repa apvienību "Kreisais krasts"

Kā "Delfi" informē festivāla rīkotāji, "Kreisais krasts" ir viena no skaitliski kuplākajām grupām un jo īpaši repa grupām Latvijā. Apvienība izveidojās gandrīz pirms divdesmit gadiem, kad reperi Mazais Z un Pionieris apvienoja Pārdaugavā, jeb kreisajā krastā, esošos mūziķus grupa ar nosaukumu "Kreisais krasts".

Laika gaitā "Kreisā krasta" sastāvā ir uzstājušies vairāk nekā 30 mūziķi un grupas dalībnieki ir izauguši par spēcīgiem hiphopa kultūras nesējiem Latvijā, apvienojot arī grafiti māksliniekus, mūzikas producentus un daudzus citus talantīgus cilvēkus.

""Kreisais krasts" ir par atklātu mūziku/mākslu gan dzīvē, gan uz skatuves. Mēs nemelojam klausītājiem, kādus Tu mūs redzi uz ielas, tādi mēs esam arī savās dziesmās. Tā ir viena no lietām, kas mūs visus vieno, būt atklātam, patiesam un nebaidīties no savām domām, lai vai kādas tās būtu," par savu biogrāfiju saka "Kreisais krasts".

"Delfi" jau iepriekš ziņoja, ka "Summer Sound" rīkotājiem šobrīd nav plānu atcelt festivālu.
"Šobrīd vēl nevar neko skaidri spriest par to, kāda situācija būs jūnija beigās. Protams, sekosim līdzi visām aktualitātēm un nepieciešamības gadījumā arī attiecīgi rīkosimies," pagājušajā nedēļā "Delfi" teica rīkotāju pārstāve Alise Pabērza.

Kā iepriekš savā "Facebook" kontā rakstīja "Summer Sound" rīkotāji: "Šobrīd spēkā esošie ierobežojumi visiem pasākumiem Latvijā ir spēkā līdz 14. aprīlim. Ir pāragri prognozēt iespējamo situāciju ar "Covid-19" tuvākajos mēnešos.

Ja festivāls nevarēs notikt plānotajā laikā, tad mēs par to informēsim gan attiecībā uz citiem festivāla datumiem, gan biļešu jautājumos.

Šobrīd satraukumam par festivāla atcelšanu nav pamata, tā vietā mēs aicinām mūs visus kopīgi ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, lai veiksmīgi un pēc iespējas ātrāk pārvarētu šo krīzes situāciju.

Arī mēs, "Summer Sound" organizatori esam pārcēluši savu biroju uz mājām un turpinām darboties māju režīmā, lai festivāla plānošana un organizēšana notiktu kā ierasts."

Tāpat kā līdz šim, katru nedēļu festivāls "Summer Sound" izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā. Iepriekšējās nedēļās ir izziņots viens pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem pasaulē – franču dīdžeju Kungs. Festivālā uzstāsies arī DJ Regard, kurš ceļu uz pasaules slavu uzsāka sociālā tīkla platformā "TikTok". Galveno mākslinieku sarakstam ir arī pievienojies franču dīdžeju duets, superhita Katchi autori Ofenbach. "Summer Sound" uzstāsies arī leģendārā krievu rokgrupa "Mumiy Troll" un pašmāju grupas "Musiqq", "Jumprava" un "Astro'n'out", kā arī reperis Gacho un repa supergrupa "Singapūras satīns".

Tuvojoties festivālam, mākslinieku saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām. Desmitais festivāls "Summer Sound" Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 24. un 25. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!