Foto: Publicitātes foto
Blūza koncertsērija "Sundays Blues Festival" turpinās ar atraktīvā amerikāņu dziedātāja un multiinstrumentālista Harisona Janga (Harrison Young) koncertu Latvijas 1. rokkafejnīcā, 13. septembrī, pulksten 19.00, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvji no "Riga Jazz Club".

Harisons Jangs ir starptautiski atzīts amerikāņu džeza un blūza dziedātājs un multiinstrumentālists no Ņujorkas, kurš uzstājies daudzās pasaules valstīs. Šajā rudenī viņš turpina koncerttūri "Parallel Dimension", kuras ietvaros uzstāsies arī Rīgā, lai pēc tam dotos priecēt klausītājus arī Krievijā un Kazahstānā, bet pēcāk turpinātu turneju savās tagadējās mājās – Nīderlandē.

Janga muzicēšanas stils ir it kā neuzbāzīgs un relaksējošs, bet tajā pašā laikā tehniski gana sarežģīts, lai apmierinātu dažādu klausītāju vēlmes un intereses. Īpaši lielu popularitāti Eiropā aizokeāna dziedātājs iemantojis Vācijā, kur taustiņinstrumentālista un piedziedātāja ampluā koncertējis un arī veicis ierakstus kopā ar tādiem slaveniem šīs valsts rokmūziķiem kā leģendārā dziedātāja Doro Peša (Doro Pesch) un ne mazāk leģendārā grupa "U.D.O.".

Savu smagā roka mīlestību Harisons Jangs pierādījis arī džeza versijā ļoti izteiksmīgi aranžējot visā pasaulē labi zināmo vācu grupas "Scorpions" rokbalādi "Wind of Change". Viņa kontā ir arī citu pasaulē zināmu populārās mūzikas hitu izjusti aranžētas kaverversijas, kas koncertos tiek miksētas kopā ar oriģinālmateriālu.

Jangs zināms arī kā strauju popularitāti gūstošās starptautiskās blūzroka grupas "The Cards" dalībnieks, kurā muzicē arī leģendārais britu ģitārists Pols Kvinns (Paul Quinn) un nīderlandiešu bundzinieks Koens Hērfsts (Koen Herfst). Šā gada sākumā nāca klajā šīs mūziķu apvienības tāda paša nosaukuma debijas albums.

Pavisam Harisons izdevis divus solodiskus, kā arī trīs albumus kā elektroroka grupas "EBE" vadītājs, divus kā vēl vienas elektroroka grupas "Earth Minor" līderis, vēl vienu kā Nīderlandes rokgrupas "Little Neon" galvenais virzītājspēks, un turpina būt mākslinieciski ražīgs kā solodarbībā, tā dažādos sadarbības projektos. Atzinību ASV un ārī Eiropas džeza aprindās viņš ieguva kā eksperimentālās džeza mūzikas grupas "The Harrison Young Quartet" vadītājs.

Pēdējos gados Jangs pārsvarā uzstājas kā džeza un blūza mūzikas solomākslinieks, kopā ar nelieliem sastāviem uzstājoties daudzviet Eiropā un arī Āzijas valstīs. Aktuālā koncerttūre nodēvēta Janga jaunākā singla "Parallel Dimensions" vārdā. Tā ir smalka, džezīgi blūzīga balāde ar soulmūzikas piešprici un tajā atklājas visas labākās šā mākslinieka kvalitātes, kas noteikti neizpaliks arī koncertā Rīgā.

Koncertsērija "Sundays Blues Festival" aizsākās 2017. gada pavasarī un ir starptautisks notikums, kurā piedalās blūza mūzikas izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākumu cikla viens no mērķiem ir dot iespēju visplašākajai klausītāju auditorijai regulāri apmeklēt spožu ārzemju un pašmāju mūziķu koncertus.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasē un internetā, kā arī pirms koncerta Latvijas 1. rokkafejnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!