Foto: Publicitātes foto

Meiteņu ansamblis, jeb kā viņas paša dēvē – dūdiņu grupa "Sus Dungo" šonedēļ laiž klajā jaunu minialbumu "Rasā pēdas", ar meiteņu oriģinālmūziku un dzeju latviešu un lībiešu valodā, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Līdz ar albumu klajā tiek laists jauns singls – albuma tituldziesma.

Par dziesmu "Rasā pēdas" grupas dalībnieces saka: "Tā ir trausla un sievišķīga dziesma, taču tajā pašā laikā pārsteidzoši spēcīga, pat maģiska; burvīga un neizzināma kā pati meiteņu daba. Aicinām noklausīties visu kompozīciju, jo tās otrajā daļā gaidāms arī kāds negaidīts pavērsiens, kas lielā mērā arī raksturo jauno albumu, to atmosfēru, neparasto noskaņu, kāda piemīt tikai "Sus Dungo"."

Kaut dziesma sākas klusināti, ar laiku tajā sadzirdami teju visi radošās apvienības mūzikas instrumenti, - kā ģitāras un perkusijas, tā populārajā mūzikā retāk dzirdamie – flauta, vijole, akordeons un pat arfa. Mūzikas kompozīcija ir visu meiteņu kopdarbs, bet muzikālais pamats veidots uz Diānas Čepurnajas (balss/ģitāra) oriģināldziesmas un dzejas.

Starp "Rasā pēdas" un citām septiņām kompozīcijām albumā tiks iekļauta arī 2011.gada nogalē ierakstītā svētku dungādziesmiņa "Balle", piedaloties Imanta Ziedoņa fondam "Viegli".

Albuma atvēršanas svētki notiks kafē "Piens" pagalma amfiteātrī, 7. jūnijā, plkst.19:00.

Albuma ierakstu veicis Mikus Frišfelds "Marana Production" studijā, māsterēja Niks Davs "Cave Studio". Vizuālo noformējumu veidojis Jānis Andersons un Kate Pāvula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!