Foto: Jānis Porietis
Lielajā Piektdienā, 15. aprīlī, pulksten 19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā skanēs Johana Sebastiāna Baha noslēpumiem apvītā "Svētā Marka pasija", kuras izpildījumā apvienosies Orķestris "Rīga", Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un solisti diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Savukārt Otrajās Lieldienās, 18. aprīlī, pulksten 16 bērni un ģimenes varēs doties uz koncertu "Spēles un rotaļas ar Orķestri "Rīga"" Kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Ieeja abos pasākumos ar bezmaksas ielūgumiem.

Lielā Piektdiena kristīgajā pasaulē ir Kristus nāves diena, ciešanu un pārdomu laiks. Baha "Svētā Marka pasija", kuras pirmatskaņojums notika Lielajā Piektdienā 1731. gadā Leipcigā un kuru klausītāji dzirdēs šajā reizē, ir viens no noslēpumainākajiem opusiem baroka laika meistara daiļradē. "Tam par iemeslu ir it kā zudušie un tomēr atrastie manuskripti," skaidro diriģents Jurģis Cābulis. "Pasijai pat varētu būt bijušas vairākas redakcijas. Vai tā ir Baha oriģinālmūzika? Vai tomēr vairāku gadu desmitu laikā apkopoti spilgti muzikāli notikumi un citāti? Šī opusa piederība piedēvēta ne tikai Baham."

Kopā ar Orķestri "Rīga" un Rīgas Doma kora skolas jaukto kori pasijas atskaņojumā piedalīsies solisti: Jolanta Strikaite-Lapiņa, Sniedze Kaņepe un Mārtiņš Zvīgulis. Bezmaksas ielūgumi pieejami "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Otrajās Lieldienās pulksten 16 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē Orķestris "Rīga" diriģenta Valda Butāna vadībā priecēs mazākos klausītājus un ģimenes ar dzīvespriecīgu muzikālo programmu, kurā piedalīsies arī jaunākajai publikai labi zināmais dziedātājs Daumants Kalniņš.

Savukārt no pulksten 13 līdz pulksten 18 "Ziemeļblāzmas" pagalmā apmeklētājus gaidīs lielās koka spēles un iespēja tās apgūt spēļu meistaru vadībā. Bezmaksas ielūgumi uz koncertu pieejami "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē, kā arī "Ziemeļblāzmas" informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!