Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 20. decembrī, pulksten 19.00, Rīgas Sv. Pētera baznīcā, kā arī mirkli pirms pašiem svētkiem, 23. decembrī, pulksten 19.00, Rīgas Krusta baznīcā kamerkoris "Tonika" ieskandinās Ziemassvētkus koncertos "Joprojām balts", portālu "Delfi" informē kamerkora pārstāve Santa Vancāne.

Koncertos līdzās korim piedalīsies arī solisti Ivo Grīsniņš-Grīslis un Zanda Mališeva, kā arī kameransamblis un instrumentālā grupa.

Kamerkora "Tonika" Ziemassvētku koncerti kļuvuši par neaizstājamu tradīciju – šis būs sestais gads, kad koris muzicē Rīgas dievnamos kopā ar solistiem un instrumentālo grupu. Iepriekšējos gados koris koncertēja kopā ar dziesminieku Goran Gora, talantīgajiem dziedātājiem Daumantu Kalniņu, Mārtiņu Ruski, Lauri Valteru, kā arī Arturu Gruzdiņu. Šogad korim pievienosies spilgtais soprāns Zanda Mališeva, kas ar kori kopā uzstājusies un skatītājus priecējusi ne reizi vien, un Ivo Grīsniņš – Grīslis.

Koncertprogramma "Joprojām balts" ir kā turpinājums pagājušā gada koncertiem "Balts". Stāsts joprojām ir par vērtībām, kas Adventes un Ziemassvētku laikā šķiet vistuvākās – ticība labajam, brīnuma gaidas kaut vai balta sniega veidolā, atvērtība došanas un svētku radīšanas priekam, līdzās būšana gan tuvajiem, gan tiem, kam siltuma pietrūkst.

Koncertos skanēs tikai latviešu komponistu mūzika. Dzirdēsim Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Imanta Kalniņa, Valta Pūces, Jāņa Aišpura, Renāra Kaupera, Gunta Cimiņa u.c. komponistu mūziku korim, solistiem un instrumentālajai grupai.

Līdzās korim un solistiem koncertos piedalīsies arī kameransamblis, kura sastāvā pianiste Anna Berklāva, flautiste Egija Sproģe – Orehova, čelliste Elīza Sestule, kā arī instrumentālā grupa – džeza pianists Māris Vitkus, sitaminstrumentālists Edijs Šimiņs, basģitārists Jānis Olekšs un ģitārists Mārcis Vasiļevskis.

Biļetes uz koncertiem pieejamas internetā www.kurpes.lv. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!