Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 22. februārī plkst. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē kopā studentu orķestri muzicēs lielisks senās mūzikas pazinējs, šveiciešu čellists Deniss Severins, atskaņojot J. Haidna, L. Bokerīni un V. A. Mocarta darbus.

Nākamajā dienā, 23. februārī plkst. 17 šo koncertprogrammu varēs novērtēt arī Smiltenes iedzīvotāji un viesi.

Šī ir Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra vienreizēja iespēja uzstāties kopā ar senās mūzikas pazinēju, čellistu Denisu Severinu, informē akadēmijas pārstāvji. Koncertprogrammā iekļautos skaņdarbus vieno jaunība un kopīgs radīšanas laiks. Tie ir trīs brīnišķīgi klasicisma perioda skaņdarbi - tā laika populāro komponistu Jozefa Haidna un Volfganga Amadeja Mocarta simfonijas, kā arī ne tik bieži atskaņotā Luidži Bokerīni Koncerts čellam ar orķestri, kas izceļas ar formas eleganci, izklāsta vijīgumu, ārkārtīgu dziedošumu un vienlaikus virtuozu solopartijas skaņrakstu.

Čellists Deniss Severins ir profesors Ženēvas un Bernes mūzikas augstskolās, kur pasniedz čella spēli, kamermūziku un seno mūziku. Regulāri vada meistarklases arī Vācijā, Francijā, Spānijā, Šveicē, Krievijā un Ukrainā.

Viņš koncertējis slavenās koncertzālēs Parīzē, Londonā, Amsterdamā, Prāgā, Maskavā, Cīrihē un Lucernā. Gan kā solists, gan kamermūziķis bijis uzaicināts uz festivāliem Vācijā, Holandē, Francijā, Šveicē, Austrijā, Itālijā, Zviedrijā, Turcijā, Lielbritānijā, Ukrainā, Singapūrā, Polijā un Serbijā. Čellists bieži tiek aicināts piedalīties starptautisku konkursu žūrijās, kā arī pats ir vairāku konkursu uzvarētājs.

Koncerts būšot mūsdienām mazliet neierasts. Lai uzburtu autentisku 18. gadsimta gaisotni, mūziķi spēlēs nevis diriģenta, bet koncertmeistara un solista Denisa Severina vadībā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!