Foto: F64
28. jūlijā Svētā Jāņa baznīcā Cēsīs tiks prezentēts Haralda Sīmaņa mūzikas albuma DC "Par zāli, par sāli un tevi", portālu "Delfi" informē izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" pārstāve Iveta Mielava.

Haralds Sīmanis (dzimis 1951.gada 12.jūnijā Cēsīs) profesionālu muzikālo izglītību nav ieguvis, bet ģitāras un ērģeļu spēli apguvis pašmācības ceļā. Turklāt ir fantastisks dziesminieks, kura balss diapazons sasniedz teju vai četras oktāvas.

1976.gadā radītā poēma ērģelēm Mīlestība nekad nebeidzas un 1979.gadā tapušais dziesmu cikls Par zāli, par sāli un Tevi nekad agrāk nav izdoti, bet nu ir kļuvuši par jaunā ieraksta idejisko mugurkaulu. 

Arvīds Ulme ir Sīmaņa iecienītākais dzejnieks, tādēļ likumsakarīgi viņa dzeja skan arī šajā ierakstā. Vēl te iekļauta arī Māras Zviedres Lūgšana. 

Haralds Sīmanis sevi nekad nav skaļi reklamējis, bet regulāri apbraukājis Latvijas baznīcas ar koncertiem. Arī radošajā dzīvē viņš priekšroku devis mākslinieciskai brīvībai, un tas viņu padarījis par vienu no savdabīgākajiem komponistiem Latvijā - pilnīgi neatkarīgu no konjunktūras un politiskajiem pasūtījumiem.

Sīmanis līdz šim izdevis vairākus akustiskās mūzikas ierakstus. Jaunais Haralda autordarbs, atšķirībā no iepriekšējiem, ierakstīts ērģeļu pavadījumā Rīgas Domā Normunda Slavas vadībā, savukārt līdz esošajam skanējumam to novedis skaņu meistars Tālis Timrots. Ierakstā piedalījušās arī Zane Šmite, Ieva Akuratere un Ilze Grunte. Grafisko dizainu veidojis Jānis Dripe.

CD atvēršanas pasākumā ieeja par ziedojumiem, kas tiks izlietoti baznīcas torņa restaurācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!