Foto: Publicitātes foto

Rīga svētdien, 8. jūnijā, piedzīvos jau piektos Piena svētkus, kas no viegla draugu eksperimenta izauguši līdz pilsētas festivālam, informē "Rīga 2014".

Šogad Piena svētki Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 programmas ietvaros norisināsies divos piegājienos jaunatgūtās Rīgas teritorijās - 8. jūnijā "Piens Fest Ziemeļblāzma" kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Vecmīlgrāvī un 3. augustā "Piens Fest Spēle" Lucavsalā.

"Piens Fest Ziemeļblāzma" programmas uzsvars ir uz šī brīža aktuālās vietējās mūzikas un citu kultūras vērtību apzināšanu un kopā savešanu.

Video atskats uz agrāku gadu festivāliem:

Paralēli ievērojamu mākslinieku priekšnesumiem, blakus un apkārt notiks mākslas darbnīcas, spēles un citas aktivitātes. "Piens Fest Ziemeļblāzma" svētku pasākumā uzstāsies viens par otru talantīgāki un orģinālāki mākslinieki, informē organizatori.

"Piens Fest Ziemeļblāzma" programma:

Plkst. 14.00 Svētku sākums

Plkst. 16.00 Raimonds Tiguls

Plaši atzīts elektroniskās un ambientās mūzikas komponists, saņēmis vairākas Mūzikas ierakstu balvas, uzstājies Dziesmu svētkos, jau otro gadu rīko koncertu "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā".

Piena svētkos Raimonds uzstāsies kopā ar stīgu kvartetu "Sinfonietta Rīga", koklētāju Laimu Jansoni, armēņu tautas pūšaminstrumentālistu Levonu Tevanjanu, solistēm Kristīni Kārkli-Puriņu un Jolantu Strikaiti.

Plkst. 17.15 Imanta Ziedoņa fonds "Viegli"

Atbalstot un veicinot jaunradi Latvijā, fonds izdevis jau divus mūzikas albumus.

Labi pazīstami mūziķi atskaņos savas orģināldziesmas ar Ziedoņa vārdiem, uz skatuves kāps Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs, Kārlis Kazāks un Jānis Šipkēvics.

Plkst. 18.30 Vestards Šimkus

Pazīstamākais un atzītākais latviešu pianists pasaulē un daudzu starptautisku konkursu laureāts "Ziemeļblāzmā" izpildīs Ferenca Lista, Roberta Šūmaņa, Džordža Geršvina, kā arī paša komponētus skaņdarbus.

Plkst. 19.30 Jauniešu koris "Kamēr…"

Koris izpildīs daļu no savas nupat pirmatskaņojumu piedzīvojušās programmas "Amber songs" ar dažādām latviešu tautasdziesmām, kuras īpaši šim projektam atlasījis etnomuzikologs Valdis Muktupāvels.

Apdares rakstījuši 17 komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis un Dzintara nozīmi mūsu folklorā.

Plkst. 20.45 Shipsi

Grupas "Instrumenti" mūziķis, iepazīstina ar jaunu mūzikas projektu. Shipsi jau iepriekš piedalījies starptautiskos eksperimentālas mūzikas projektos, to skaitā islandiešu "tonik", kā arī "Sound Collective Farm", kurā apvienojušies mūziķi no Itālijas, Krievijas un Islandes.

"Piens Fest Ziemeļblāzma" mūziķis uzstāsies kopā ar Matīsu Čudaru un Lennartu Hejndelu no "blondeblackblond", koklētāju Laimu Jansoni, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un arfisti Elizabetu Lāci.

Plkst. 22.00 Latvijas Radio Bigbends, solisti Kristīne Prauliņa un Intars Busulis

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio Bigbends ir spēlējis nozīmīgu lomu, un pēc 16 gadu pārtraukuma leģendārais kolektīvs no 2012. gada atsācis aktīvu darbību.

Latvijas Radio Bigbenda vadītājs ir Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" un Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns, kolektīva diriģents un vadītājs, kā arī mūziķis - Kārlis Vanags; orķestra patrons ir Maestro Raimonds Pauls.

Programmā skanēs jaunākās Paula džeza dziesmas, pasaules džeza mūzikas klasika un Latvijas mūziķu orģinālkompozīcijas.


Foto no agrāko gadu "Piena Fest":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!