Foto: Publicitātes foto

Tallinas mūzikas nedēļas organizatori aicina pieteikties māksliniekus un delegātus 2016. gada festivālam. To iespējams izdarīt festivāla mājaslapā. Tallinas mūzikas nedēļa astoto reizi notiks Tallinā, Igaunijā no 2016. gada 28. marta līdz 3. aprīlim.

Tallinas mūzikas nedēļa (Tallin Music Week (TMW)) ir ikgadēja mūzikas industrijas konference un festivāls, kas pulcē iespaidīgu skaitu reģionālos un pasaules mūzikas talantus, kā arī nozares pārstāvjus jau kopš 2009. gada.

Festivāla galvenā mūzikas programma, kas notiek no 29. marta līdz 2. aprīlim, piedāvā dažādu žanru sajaukumu aptuveni no 200 jauniem un jau populāriem māksliniekiem, kas nāk no Baltijas un arī Eiropas. Programmu veido vietējo mūzikas ekspertu komanda, pamatojoties uz mākslinieku iesūtītajiem pieteikumiem. Organizatori uzsver, ka laipni gaidīti ir pieteikumi no visu mūzikas žanru pārstāvjiem.

"Festivāla loma mūzikas industrijā ir krietni augusi un nu tas ir kļuvis par nozīmīgu platformu jaunajiem māksliniekiem no visas pasaules. Pērn festivāls saņēma rekordlielu pieteikumu skaitu - aptuveni 1000 pieteikumus no 39 valstīm, no kuriem vairāk nekā 80 māksliniekiem no 26 valstīm bija dota iespēja piedalīties festivālā un uzstāties 25,000 apmeklētāju priekšā. Starp māksliniekiem, kuri ir veiksmīgi pārbaudījuši savu potenciālu Tallinā un guvuši atzinību, ir dāņu rokeri "Get Your Gun" un baltkrievu grupa "Super Besse", kā arī tādas muzikālās apvienības kā Dānijas neparastā elektro grupa "Rangleklods", Latvijas "Instrumenti" un somu "French Films" ir guvušas vietējo fanu pulku un koncertējušas šeit atkārtoti. Starp nozīmīgākajiem māksliniekiem, kuri ir uzstājušies festivālā, atrodami arī Vaštī Bunjana, "Public Service Broadcasting", "Motorama", "Kate Boy" un daudzi citi," ziņo festivāla rīkotāji.

Mākslinieku pieteikšanās notiek līdz 1. novembrim internetā. Pilns mākslinieku saraksts tiks paziņots februāra sākumā.

Tallinas mūzikas nedēļas divu dienu industrijas konference ar starptautiskiem un vietējiem lektoriem tradicionāli sevī iekļauj plašu tēmu loku, sākot no vietējās kultūras aktualitātēm līdz globālām mūzikas biznesa problēmām.

Katru gadu konferencē notiek arī "slavenību saruna" ar kādu mūzikas industrijas leģendu. Visā festivāla pastāvēšanas laikā konferencē ir piedalījies iespaidīgs skaits pazīstamu nozares pārstāvju. Starp tiem ir Seimors Steins, "Sire Records" dibinātājs un prezidents, Viva Albertina no "The Sits", iedvesmojošie menedžeri Petri Lundens ("The Cardigans"), Pīters Dženers ("Pink Floyd") un daudzi citi.

Lētāko biļešu piedāvājums delegātu caurlaidēm ilgst līdz 2016. gada 1. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!