Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 4.aprīlī, Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums ar apveikuma runu atklāja Tallinas mūzikas nedēļas festivālā notiekošo "Meet Music Latvia" projektam veltīto svinīgo pasākumu, kurā ar koncertu Tallinas klubā "Must Puudel" uzstājās populārā Latvijas mūziķu grupa "Prāta vētra".

"Meet Music Latvia" projekts, kā uzsvēra vēstnieks savā uzrunā, noteikti veicinās un paplašinās Latvijas mūzikas eksporta iespējas. Eihenbaums arī atzina, ka Latvijā ir daudz talantīgu mūziķu un dziedātāju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā aģentūrai LETA norādīja, ka dalība Tallinas Mūzikas nedēļas pasākumos dod iespējas iepazīstināt ar sevi Igaunijas un arī starptautiskos mūzikas industrijas pārstāvjus. Tallinas mūzikas festivāls sniedz iespēju uzstāties plašākai auditorijai, kā arī atver iespējas plašākai starptautiskai sadarbībai.

Svinīgais pasākums noslēdzās ar "Prāta Vētras" koncertu un solījumu jau nākamajā koncertā, kas piektdien notiek Tallinas "Solaris" centrā, uzstāties Igaunijas latviešiem arī latviešu valodā.

Šogad Tallinas mūzikas nedēļas pasākumos koncertēs arī Latvijas grupas "Triānas Parks" un "Astro'n'out", kā arī Alise Joste. Projektu atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, "Live Riga" un citi.

Savukārt 19.aprīlī Eiropas Savienības pārstāvniecības Igaunijā Tallinas Eiropas mājā Igaunijas latviešiem bezmaksas tiks demonstrēta "Prāta Vētras" koncertfilma "Vēl viena klusā daba", kas ir "Kino klubiņa Tallinā", ko izveidojusi vēstnieka dzīvesbiedre Ināra Eihenbauma, iniciatīva un tiek realizēta sadarbībā ar "Laimu", "Kinopunktu", Latvijas Pastu un "McĀbolu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!