Foto: Publicitātes foto

Šogad Tallinas Mūzikas nedēļā (TMN) būs arī jauna programma – TMN māksla – kas piedāvās mūsdienu mākslu pilsētas labākajās galerijās, kā arī starptautisks amatnieku alus festivāls Tallinas Amatnieku alus nedēļas nogale, kurā uzstāsies arī dažas enerģiskas rokgrupas no TMN mākslinieku klāsta. Tāpat programma Tallinas Mūzikas nedēļa garšas atkal piedāvās duci iecienīto ēstuvju un paša festivāla īpašo restorānu.

Festivāla restorāns atkal vērs savas durvis Dizaina un arhitektūras galerijā. Ota Kangura (Ott Kangur) viedoto iekštelpu dizainu iedvesmos šī gada festivāla krāsas. Šefpavārs Tomass Lētss (Toomas Lääts), kas strādājis Vihulas muižas, SfääR un Diip virtuvēs, piedāvās ēdienus no labākajiem vietējiem produktiem un īpašu mājās ceptu TMN maizi.

Helēna Sildna (Helen Sildna), TMN organizētāja, stāsta, ka Tomass Lētss ir viens no viņas iecienītākajiem šefpavāriem Igaunijā: "Vienkāršais un tīrais Lētsa stils, kas pamatojas uz autentiskām garšām un lieliskiem Igaunijas produktiem, un kas papildināts ar pasaules klases tehniku ir mans iecienītais."

Trešdien, 25. martā, plkst. 18.00 festivāla restorānā sāksies TMN pilsētas skatuves programma ar karēļu grupu Noid un Dānijas etnogrupu The Sexican. Ik vakaru festivāla restorānā, kas būs atvērts no 25. līdz 28. martam no pusdienlaika līdz vieniem naktī, programmā TMN sarunas notiks publiskas sarunas, savukārt restorāns piedāvās lielisku ēdienu izsalkušajiem festivāla apmeklētājiem līdz vēlām vakara stundām.

Līdztekus festivāla restorānam programmā TMN garšas piedalās 11 restorāni un kafejnīcas, kas piedāvās rūpīgi izstrādātas ēdienkartes un atlaides. Programmā ir daži jaunpienācēji:  Vidusjūras virtuves pārstāvis Kuldmokk, modernās virtuves pārstāvis Pegasus, krāsainais Umami un draudzīgais priekšpilsētas restorāns Talleke ja Pullike, kā arī slavenās zvaigznes: Eiropas gardēžu tradīciju flagmanis Gloria, Ziemeļvalstu salu iedvesmotais NEH un Igaunijas virtuves centrs MEKK. Tās ir TMN komandas iecienītākās vietas Tallinā, kuru izvēles vienīgais kritērijs ir svaigs un garšīgs ēdiens.

Visu TMN garšu programmas restorānu šefpavāri ir sagatavojuši īpašas festivāla ēdienkartes. Īpašos piedāvājumus un atlaides varat atrast TMW vietnē http://tmw.ee/#!/special/tmw-tastes, kur aprakstīta arī šefpavāru ēdiena filozofija un muzikālā gaume. Īpašie piedāvājumi ir spēkā no 15. līdz 28. martam, atlaides pieejamas festivāla caurlaides īpašniekiem.

Tallinas Mūzikas nedēļa ir izaugusi par spilgtu pilsētas festivālu un šogad pirmo reizi piedāvās īpašo programmu TMN māksla un Tallinas Amatnieku alus festivālu amatnieku alus cienītājiem.

TMN māksla ir mākslas programma, ko koordinē Igaunijas Mūsdienu mākslas attīstības centrs un kurā tiks piedāvāts pagarināts izstāžu apmeklēšanas vakars un Tallinas galeriju īpašas programmas - pasākuma nosaukums ir Tallinas otrdiena, tas notiks 24. martā. 

Programmā TMN māksla ietilpst izstādes, performances un mākslinieku satikšanas sesijas, piedalīsies Igaunijas popārta klasiķi, jaunie dumpinieki ar instalācijām, kurās izmantoti Rietumu popdziesmu igaunizēšanas mehānismi, kas bieži tika izmantoti Padomju Savienībā, kā arī starptautiskas zvaigznes kā konceptuālā māksliniece Sofija Junga (Sophie Jung) no Luksemburgas, kura pēta sievietes vēlmes digitālajā ērā. 

TMN pilsētas skatuves programmā būs arī Džema Koena (Jem Cohen) mākslas filmas - drāmas "Museum Hours" (2012. g.) - skatīšanās un dzīvas performances Mākslas zālē. 

Pirmajā starptautiskajā mikrobrūvētavu alus festivālā Igaunijā - Tallinas Amatnieku alus nedēļas nogalē - tiks piedāvāts pasaules klases alus un vairākas TMN programmas rokgrupas; pasākums notiks 27. un 28. martā, adrese - Telliskivi 57. Festivālu organizē brūvētava Põhjala; tajā piedalās vairākas Igaunijas mazās alus brūvētavas (Õllenaut, Lehe u.c.), pasaulslavenā Brewdog no Lielbritānijas, Boneyard no ASV - pavisam kopā 22 mikrobrūvētavas no visas pasaules. 

Mūzikas priekšnesumu klāstā būs britu psihodēliskā roka grupa "Desert Mountain Tribe", serbu garāžroka kanonisti "Repetitor", somu krautpanka grupa "Teksti TV 666", vietējie ārtpanka bandīti "St Cheatersburg" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!