Foto: Publicitātes foto
Pilsētas festivāls "Tallinn Music Week" (Tallinas Mūzikas nedēļa), kas norisināsies no 28. marta līdz 3. aprīlim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, piedāvās līdz šim plašāko "City Stage" programmu. 105 mākslinieki četru dienu garumā uzstāsies uz 21 skatuves dažādās Tallinas vietās, tai skaitā kafejnīcās, galerijās un dizaina studijās, kā arī sabiedriskajā transportā, portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāji.

"City Stage" programmu 30. marta plkst. 13.00 atklās īpaša bērnu ballīte iepirkšanās centrā "Viru Keskus", kurā spēlēs Meisterjaan, vietējā tehno mūzikas sensācija. No trešdienas līdz svētdienai tur notiks gandrīz 20 koncerti, kuros uzstāsies gan igauņu rokgrupa "The Princes", gan afrobīta grupa no Izraēlas – "Fula Express". Svarīgi atcerēties, ka "Viru Keskus" lielveikalā TMW informācijas stendā būs iespējams samainīt festivāla biļetes pret aprocēm.

Kā šīgada jaunpienācējas "City Stage" programma piedāvā skatuves Igaunijas Universitātes Arhitektūras un interjera fakultātē vecpilsētā, iespaidīgajā klasicisma celtnē "Signature House" Tallinas ziemeļos, kafijas namiņā "Renard Coffee Shop", kas atrodas mākslinieciskajā Kalamaja rajonā, un skandināvu stila kafijas bārā "August", kas arī atrodas vecpilsētā. Bijušais industriālais rajons "Noblessner Quarter" būs mājvieta divām skatuvēm – "Shipyard Foundry" un "Haiku Design Bureau".

Šogad, sadarbībā ar jaunajiem interjera dizaineriem un arhitektiem, TMW beidzot pārcelsies arī uz Tallinas ielām un laukumiem – tiks būvētas vairākas āra skatuves. Viena no tām atradīsies netālu no Musumägi (kas tulkojumā nozīmē skūpstu klints). Kā arī trīs ģimenes atvērs savas durvis un ļaus klausītājiem vērot koncertus viņu mājās.

Somu grupa "Eternal Erection" savu Vudstokas stila autobusu "Funky Bus" būs noparkojuši starp dzelzceļa staciju un Telliskivi rajonu, kur viņiem pievienosies drosmīgākās Latvijas un Igaunijas soul/funk apvienības. Savukārt mājas alus ražotāju festivālā Tallinn Craft Beer Weekend (TCBW) uzstāsies tādas grupas kā "Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobics VHS?" (Somija) un "Narcosatanicos" (Dānija).

"Telia" un "Spotify" konkurss "Make Your Own Party", kas norisināsies "City Stage" programmā, noslēgs "Tallinn Music Week" mūzikas programmu. Konkurss notiks 31. martā no plkst. 12.00 līdz 12.30 sabiedriskajā transportā (Tallinas tramvajā nr.4) un tajā uzstāsies Jūri Potsmans (Jüri Pootsmann) un viņa grupa. Viņš nupat ir izvirzīts kā Igaunijas pārstāvis Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Visi "City Stage" koncerti un pasākumi ir bez maksas. Plašāk par bezmaksas koncertu programmu TMW mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!