Piedāvājot noklausīties Meisijas Grejas dziesmas 'Sexual Revolution' kaverversiju, Latvijas populārās mūzikas tirgū sevi piesaka jauna muzikāla apvienība – grupa "Charm", portālu "Delfi" informēja grupas dalībnieki.

Ja nav iespējams noklausīties dziesmu automātiski, spied šeit!

Grupa "Charm" ir sanākusi kopā 2006.gada rudenī. Tās soliste ir džeza dziedātāja Ieva Kerevica, kura savā karjerā kā galvenā varone ir piedalījusies dažādās izrādēs (Zigmāra Liepiņa izrāde 'Adata', 'Cabaret', kas katru gadu notiek "Sapņu fabrikā"), ir pieprasīta dziedātāja dažādos projektos. Tāpat grupas sastāvā ietilpst trompetists Oleksijs Demčenko no Ukrainas - Liepājas Simfoniskā orķestra solo trompete un, citējot grupas vārdus, "mūziķis, kas grupā "Charm" ienes "ukrainisko" akcentu". Trombonists Vairis Nartišs ir Latvijas Nacionālās operas orķestra mūziķis, ansambļu "Shady Brass Q" un "Riga Brass" līderis. Ansis Nikolovskis grupā spēlē helikonu un ir Latvijas Mūzikas akadēmijas students, Latvijas policijas orķestra mūziķis. Akordeonists Valdis Zilveris ir komponists, Latvijas Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītājs. Kopā ar visiem iepriekšminētajiem grupas sastāvā ietilpst arī Ivars Kalniņš, Latvijas Nacionālās operas orķestra sitaminstrumentu grupas regulators, pieprasīts mūziķis dažādos populārās mūzikas projektos.

Grupa "Charm" savu spēles stilu raksturo kā "Bavārijas roku – pasaulē pazīstamas popdziesmas mazliet ironiski par to autoriem, sevi un sev apkārt notiekošo tiek pārveidotas latviešiem - šlāgertautai saprotamākā šlāgeržanrā". Grupas dalībnieki uzsver: "Katrā ziņā mēs sevi nepozicionējam kā komēdijas un klaunu grupu, bet vairāk kā ironijas par apkārtējo pasauli izsakošu grupu. Galvenais akcents tiek likts uz grupas dalībnieku profesionalitāti, tomēr skanējumam piedodot nelielas lauku pūtēju kapelas "autentisko fīlingu"."

Kā pirmais grupas "Charm" singls tiek prezentēta Meisijas Grejas dziesmas 'Sexual revolution' kaverversija. Grupa "Charm", mēģinot no jauna aktualizēt dziesmas stāstu, skaņdarba notikumus pārceļ uz 2.pasaules kara laiku, kas, pēc grupas dalībnieku domām, patiesībā varētu būt 1.pasaules seksuālā revolūcija. Dziesmas gaitā Padomju Savienības karavīri marša 'Прощание слaвянки...' pavadībā dodas cīņā par labāku seksuālo nākotni.

Jau tuvākajā laikā grupa "Charm" atvērs savu Madonna 'Frozen' Grupas komentārs: "Šajā dziesmā ir atrasta īstā dziesmas noskaņas stīga – kāda ļoti slavena ebreju tautas melodija, kas varētu būt par pamatu Madonnas dziesmas tapšanai."

'She's got it' Grupas komentārs: "Ukraiņu versija par kādreiz slaveno dziesmu. Mūsu dziesmas versijas notikumi notiek agri no rīta kādā ukraiņu ciemā, kad puisis pēc "karstas nakts" siena zārdā atvadās no meitenes, lai meitene slepus varētu ielavīties mājās un vecāki neko nenojaustu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!